Hotelverlichting

Verlichting speelt een enorm belangrijke rol bij de ervaring en beleving van uw gasten. Wij nemen u stap voor stap mee met de customer journey van hotelverlichting.

 

Gevelverlichting

De customer journey begint eerder dan bij de entree; bij aankomst van de gast. Voor een goede eerste indruk is de juiste gevelverlichting van groot belang. Zo krijgt een gebouw met gevelverlichting een heel andere status. Waar het gebouw eerst niet opviel, is het nu het middelpunt van de omgeving geworden. Twee mooie voorbeelden hiervan zijn de Koninklijke Schouwburg en Radisson Blu Palace Hotel, te vinden in ons portfolio. Tevens is het mogelijk om bijzondere details van de architectuur te belichten, waardoor het gebouw er groots en dynamisch uitziet.

Door het gemak van de bedienbaarheid is het mogelijk om de gevelverlichting aan te passen per evenement. Een live wedstrijd van het Nederlands elftal? Dat bekent oranje gevelverlichting. Zo hoeft gevelverlichting niet statisch te zijn, maar past het licht zich aan, aan de activiteiten. Bij gevelverlichting zit u dus niet vast aan één concept. Er is veel mogelijk met gevelverlichting. Zo kunt u kiezen voor een wijde bundel om uw logo aan te lichten, terwijl een smalle bundel de hoogte van het gebouw mooi weergeeft. Wallwashers zorgen voor een mooie verticala gloed bij een gebouw.

 

Hotel entree verlichting

Vervolgens komt de gast het hotel binnen via de entree. Bij de entree is het 'wow-gevoel' essentieel. De klant moet zich direct thuis voelen, maar vooral verrast zijn. Er is namelijk maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Naast het inspelen op emotie is ook de praktische kant belangrijk: u kunt uw gasten de juiste route wijzen door de lobby middels verlichting.

 

Hotelkamer

Hotelkamers worden meer en meer gepersonaliseerd. Om de commodity trap te ontspringen maken innovatieve spelers gebruik van informatietechnologie om hun aanbod op de persoonlijke voorkeuren van de consument af te kunnen stemmen. En met succes: het grootste gedeelte van alle gasten reageert zeer positief op de personalisering. Op deze manier kunt u voorafgaand een de incheck van uw gast de kamer afstemmen op persoonlijke voorkeuren, denkt u hierbij aan de juiste muziek, een aangename geur en verlichting in de favoriete kleur van uw gast. Ook is deze sfeerbeleving eenvoudig door de gast zelf aan te passen, na aankomst op de kamer.

 

Vergaderzalen

Ook vergaderzalen kunnen gepersonaliseerd worden. Voor elke event kan de volledige sfeerbeleving aangepast worden. Een bruiloft, een congres of zakelijk meeting, de verlichting, muziek, geluid en geur kan volledig op uw gast afstemd worden. Denk bijvoorbeeld aan een meeting voor een grote bank. Dit event kan volledig aangepast worden aan de branding en gewenste look en feel. De verlicthing van de vergaderzaal kan bijvoorbeeld oranje en blauwe kleuren hebben. Er hangt een frisse geur en de up tempo achtergrondmuziek geeft een professioneel maar toch vertrouwelijk gevoel.

In de conferentieruimte is ook functionele werkverlichting belangrijk. Deze verlichting moet dimbaar zijn zodat een eventuele presentatie met beamer goed gegeven kan worden.

 

Restaurant 

In het restaurant kan door middel van warme, zachte verlichting een comfortable sfeer gemaakt worden. Dit kan o.a. gecreëerd worden door middel van dynamische witte verlichting. Als er een buffetgedeelte in het restaurant aanwezig is wordt een hoge CRI-waarde aangeraden, zodat het eten smakelijk gepresenteerd kan worden.

Livingprojects heeft veel ervaring in het maken van de juiste sfeerbeleving en verlichting voor restaurants in hotels. Benieuwd naar onze referenties? Bij hier onze projecten.

 

Overige hotelverlichting

Livingprojects denkt met u mee in alle stappen van het proces. Wij adviseren ook over de vaak vergeten onderdelen binnen een hotel: in de gang en trappenhuizen is het waardevol om algemeen licht (100lux) te implementeren. Doordat er voldoende verlichting is geeft dit een veilig gevoel aan de gasten. En bijvoorbeeld op grote lege wanden kunnen kleurspots op gezet worden, zodat deze minder vlak op doen. Als er schilderijen hangen kan een rail opgehangen worden zodat de schilderijen mooi belicht worden. Wij denken graag met u mee!

 

- Annemieke Casteelen, Sales & Inspirator Experience