3 Tips voor hotelkamers

De quote " stilstaan is achteruit gaan" is een bekende term en we couldn't agree more. Drie tips voor de innoverende hotelbranche -hotels 2.0- om vooral niet stil te staan.

 

Tip 1. Voeg een beetje kleur toe

80 Procent van de zintuiglijke beleving gaat via de ogen. We leven in een sterk visueel ingestelde samenleving. Kleur is een van de eerste dingen die een klant, hotelgast ziet.

Bij het kiezen van een kleur is het belangrijk om rekening te houden met de impact die kleur heeft op het gevoel. Uit onderzoek van de Universiteit van Gent blijkt dat de juiste kleur de verblijfsduur kan verlengen. Hoe aangenamer de consument de kleuren vindt, des te meer tijd hij in de omgeving door zal brengen. Hierbij moet rekening gehouden worden met de demografische factoren, zoals leeftijd en geslacht, maar ook met de functie en gewenste beleving van de ruimte.

 

Tip 2. Ontspannen muziek (of niet)

Hoe kunt u met geluid of muziek waarde toevoegen aan het concept van uw hotel of de hotelkamer?

Of we nu bewust of onbewust horen: het bepaalt onze emoties. Tempo, harmonie, genre en volume zijn elementen die u allemaal moet invullen in relatie tot uw concept en doelgroep. Geef aan welke muziek of welke soorten geluid bij uw hotelconcept passen.

Bij muziek in hotel(kamers) zijn er een aantal onderdelen erg belangrijk:

A. Geeft de hotelgast de keuze: wel- of geen muziek.

B. Maak muziek passend. Passend voor de doelgroep en uw segment.

C. Test de werking van de muziek minimaal 1 keer per jaar.

 

Tip 3. Verlichtend licht

Verlichting creëert sfeer, voegt waarde toe, kan interactie bevorderen. Sfeer creëert u door met kleur en intensiteit van het licht te variëren. Goed licht werkt positief op de gemoedstoestand van de hotelbezoeker. Een lichtplan verduidelijkt hoe dit positieve gevoel tot stand kan worden gebracht. Hierbij wordt rekening gehouden met meerdere onderdelen. Denk hierbij aan: algemeen-, accent-, sfeer- en daglicht. Maar ook met welke intensiteit en kleurweergave. Het uitgangspunt voor een verlichtingsplan wordt gebaseerd op het hotelconcept.

 

 

- Annemieke Casteelen, Sales & Inspirator Experience