Discover

Juwelier Wijffels

Juwelier Wijffels, Terneuzen

Specialistische juwelier laat sieraden sprankelen

Juwelier Wijffels in Terneuzen is al 70 jaar specialist als het gaat om sieraden, trouw- en relatieringen, horloges, klokken en barometers, met één uitdaging: hoe laten we deze prachtige sieraden opvallen in onze marmeren etalage? Het voorgaande verlichtingsplan van de juwelierszaak had tl-verlichting en downlighters, wat er voor zorgde dat er onregelmatige verlichting was. Gelijkmatige verlichting was een van de eerste doelstellingen. Hiernaast was goede werkverlichting in het atelier essentieel. Ook was het belangrijk dat de etalage, bekleed met stijlvol marmer, meer aandacht zou trekken en beter zichtbaar zou worden vanaf de straatzijde. Livingprojects heeft een totaal lichtplan geadviseerd. Er is spotverlichting toegepast op de balies en presenteertafels in de winkel, zodat er een beter advies gegeven kan worden aan klanten. De lichtsterkte in de winkel is verhoogd met 30%. In de werkomgeving zijn flicker-free ledpanelen als lichtbronnen geadviseerd, zodat de verschillende onderdelen in deze werkomgeving –atelierwerk, detailwerk, computerwerk en administratief werk–uitgevoerd kunnen worden met de juiste lichtsterktes en zonder trillingen van het licht.

Etalage verlichting

Voor de etalage in de winkel worden armaturen met a-symmetrische lenstechniek en met een hoge kleurechtheid gebruikt (CRI hoger dan 92), zodat de juwelen en andere etalagestukken beter tot hun recht komen, en de kleuren van de metalen, zilver (rosé)goud en brons beter te onderscheiden zijn. Door middel van spotverlichting is er meer dynamiek en variatie in de etalagevakken, wat er voor zorgt dat het geheel een opvallend en professioneel uiterlijk krijgt. Ook is de spiegeling in de ruit verminderd, wat ervoor zorgt dat de winkel een meer open karakter heeft.

"Wij geven Livingprojects een 9 voor de samenwerking, het advies en de uitvoering van ons project!" - Juwelier Wijffels

Toegepaste armaturen Reika serie Ellen Dorian Edith Orbit pro Sial Soraa gu10 Performance management - Hoge kleurechtheid: CRI 95 - Hoge efficientie: minimaal 100 lumen per watt - Goede powerfactor: minimaal 0.9 - Lage UGR <19 - Specifieke lenstechniek