5 tips voor de ultieme tuinbeleving deze zomer

De winter is nu dan echt voorbij. De lentezon heeft zich al een paar keer  laten zien. Wij kunnen niet wachten om de heerlijke zomerdagen weer door te brengen op ons balkon of de tuin. Maar hoe creëer je nu die gezellige tuin vol beleving, waar je de zwoele zomerdagen kunt doorbrengen? Wij zetten 5 supertips op een rijtje.

Tuintrend: De biotope garden

Deze zomer hoeft het allemaal niet zo strak. De Biotope garden is een natuurlijke tuin, waarin planten centraal staan. Deze zomer staat het thema ‘natuurlijk en gezond’ centraal, waar deze tuin, door haar vele natuur, goed bij aansluit.

Het leuke van de Biotope Garden is dat het een licht verwilderde uitstraling heeft. De gangbare regels gelden er niet, de natuur heeft er vrij spel. Toch is de uitstraling van deze tuin niet armoedig, want natuurlijke materialen zoals marmer zorgen er voor een luxe en uniek karakter. De diversiteit aan planten zorgt in deze tuin voor een uitstraling van natuurlijke rijkdom. We zien er eetbare en diervriendelijke planten in borders maar ook in potten. Hangende plantenbakken zijn terug van weggeweest.

tuin biotope tuin

Een lekker luie tuinset

Met een mooie tuinset die gemakkelijk te onderhouden is worden zomeravonden heerlijk relaxed. Met een paar mooie kussens en gekleurde dekens maak je je tuinset extra gezellig en sfeervol.

Tuinmeubelen zijn vaak opgedeeld in 4 verschillende categorieën:
1. Lounge: dit zijn sets puur voor het loungen. Deze sets vindt je vaak als hoekset.
2. Comfort: dit zijn veelal sets met lage tafels, waar je in de late uurtjes kunt genieten van een heerlijk glas wijn op een zwoele zomeravond.
3. Dining: naast een buitenkeuken of barbecue hoort natuurlijk een mooie diningset om aan te dineren. Maar ook voor een fijne zomerlunch is een dining prima geschikt. Deze sets bestaan vaak uit een hoge eettafel en losse stoelen.
4. Bistro / bar / balkon: dit zijn de wat kleinere tuinsets die geschikt zijn voor een klein terras of balkon.

En, zeker niet onbelangrijk: vergeet de parasol niet!

Gezellige tuinverlichting

Voor een ontspannen sfeer in de belevingstuin is gezellige, warme verlichting natuurlijk onmisbaar. Met ledverlichting kan je veel verschillende sferen creëren. Door de ledverlichting te ‘verstoppen’ in bijvoorbeeld kandelaars, onder banken of te verwerken in de bordessen kan je mooie indirecte verlichting samenstellen. Door verschillende kleuren ledverlichting te gebruiken kun je je tuin volledig naar eigen smaak laten verkleuren of een eigen thema tonen. Echte trendkleuren voor deze zomer zijn pasteltinten, limegroen en taupe.

Nog 2 praktische tips:
Het is belangrijk dat alle verlichting spatwaterdicht is.
Het is mogelijk om verlichting met een tijdschakelaar aan te schaffen waarmee de tuinverlichting op een bepaalde tijd vanzelf aangaat. Dit is handig als u bijvoorbeeld op vakantie bent. Ook komen er steeds meer lampen, voorzien van een infrarood-bewegingssensor, die automatisch inschakelen zodra iemand de detectiezone passeert, of aangaat zodra het donker wordt.

Buitengewone buitenkeuken & barbecue

Voor een ultieme geur- en smaak beleving is een buitenkeuken of mooie barbecue natuurlijk niet weg te denken uit de belevingstuin. Aangezien barbecueën allang geen ‘american way of living’ meer, maar manier om een smaakvolle en gezellige maaltijd te bereiden in je eigen groene belevingstuin met familie en/of vrienden. Want wat is er nu leuker dan koken in uw eigen tuin?!

Tegenwoordig zijn er barbecues in alle soorten en maten en is er dus voor iedereen een geschikte barbecue verkrijgbaar. De modellen lopen uiteen van kleine meeneembarbecue tot complete buitenkeukens. Er zijn drie verschillende soorten barbecues. Wij sommen op waar je op kunt letten en wat de voordelen zijn.

  1. 1. Houtskoolbarbecues
    Voor een echte ouderwetse barbecuebeleving kies je voor een houtskoolbarbecue. Met deze barbecue krijgt je vlees en vis die heerlijke rokerige smaak. Het vergt wel enige ervaring, een houtskoolbarbecue kan namelijk snel erg heet zijn, waardoor je vlees, vis of groentes snel kunnen verbranden.
  2. 2. Gasbarbecues
    Grote trek en weinig geduld? Kies dan voor een gasbarbecue. Ook als het wat minder mooi weer is kan je deze gebruiken: hiermee kun je barbecueën in een overdekte ruimte.
  3. 3. Elektrische barbecues
    De elektrische barbecue is een barbecue die steeds populairder wordt. Dit is niet zo verwonderlijk, want binnen no-time kan je lekker eten. Stekker in het stopcontact en u kunt beginnen. Met deze barbecue ontstaat weinig rook, wat hem geschikt maakt om binnen te gebruiken.

Sweet sounds

Om de tuinbeleving compleet te maken kun je kiezen voor een geluidsset voor buitengebruik. Swipe simpel je muziek via bluetooth naar de draadloze speaker en geniet van heerlijke loungy muziek.

Meer informatie over de ultieme tuinbeleving? Neem dan contact op met Sales & Inspirator Experience, Annemieke Casteelen!

-Annemieke Casteelen, Sales & Inspirator Experience