Kantoor en beleving: de ideale werkomgeving

Het is maandag morgen, u stapt uw kantoor binnen, hangt uw jas op en pakt een heerlijke mok koffie… Wat fijn, u bent weer op kantoor! U groet uw collega’s en neemt vervolgens plaats aan uw werkplek. Het voelt als thuiskomen…

Wat een heerlijke beleving van een maandagochtend op kantoor.

 Beleving en het kantoor, er is mij gevraagd om daar iets over te schrijven. Maar wat is beleving en hoe krijgen we in het grote bos van kantoorinrichting de juiste beleving voor elkaar?

De beleving van het kantoor, de werkplek, is een innerlijke ervaring.

En het inrichten hiervan kan moeilijk zijn. Iedere beleving is anders en smaken verschillen.

Heeft u een kantoor aan huis en werkt u alleen dan is het een stuk makkelijker om de werkplek in te richten naar uw wensen. Maar wanneer het een inrichting voor een kantoor betreft met meerdere personen wordt het al een stuk lastiger.

Wat het inrichten van een kantoor tegenwoordig complexer maakt is de keuze aan mogelijkheden die we hebben. Ik zei het al, het grote bos van de kantoorinrichting.

Enerzijds hoort u over flexwerkplekken, kantoortuinen en stilteruimtes en anderzijds over de ergonomische werkplek.

Zijn het trends of bieden ze werkelijk iets voor de kantoorbeleving? Ik hoor u de vraag al stellen…

Ook qua kleuren, stoffen en materialen zijn er een scala aan mogelijkheden. Welke kleuren passen bij elkaar en voor welk materiaal kan ik het beste kiezen. Complex maar daarentegen leuk en uitdagend.

Naast dat de uitstraling van het kantoor erg belangrijk is moet de werkplek ook goed zijn. En daar vinden we eveneens genoeg informatie over. Tik op Google maar eens ergonomie in en u wordt overladen met ergonomische oplossingen.

Hartstikke goed natuurlijk maar wat is de juiste keuze en belangrijker nog, wat is de juiste keuze voor de persoon die gebruik gaat maken van de werkplek. Want als we het hebben over beleving zegt dit niet alleen iets over de uitstraling van het kantoor maar ook over het gebruiksgemak van de werkplek.

Kortom, we kunnen stellen dat de beleving van het kantoor een samenwerking moet zijn tussen de inrichting en de functionaliteiten van de werkplek.

Sterker nog, wanneer dit harmonieert zal men beter presteren!

Ook kunnen we concluderen dat de ideale werkomgeving voor iedere organisatie anders is.

Door onderscheidend te zijn met een inrichting en ergonomisch verantwoord te werken enthousiasmeert u uw klanten, bezoekers en personeel.

Het is daarom belangrijk u goed te laten informeren over de mogelijkheden. En mocht u verdwalen in het grote bos, wijs ik u graag de weg…

 

Het is inmiddels half 6, een half uur langer op kantoor zonder dat u het door heeft! U zet uw mok in de vaatwasser en schuift uw bureaustoel aan. De werkdag is weer voorbij. Wat een heerlijke dag was het! Morgen weer een nieuwe dag, u heeft er alweer zin in….

—–

Auteur: Marjolein Schelling-Visser – Tetrix Kantoor B.V. www.tetrix.nl

Twitter: @tetrixkantoor / @mvisser010