Een audiovisueel kunstwerk op Park Zuylen

Gelegen in het groene hart van Park Zuylen vind je ADORE. Een interactief kunstwerk die functie doet als prachtige buitenaula voor het herdenken van naasten. In opdracht van Zuylen en in samenwerking met kunstenaarsduo Marnix van de Vijver en Merel van der Linden, mocht Livingprojects het licht en geluid van ADORE realiseren.

Een interactieve beleving

Het concept achter ADORE is gebaseerd op het gegeven dat alles met elkaar verbonden is. In het leven blijft veel onzichtbaar. Het kunstwerk nodigt bezoekers uit om daar bij stil te staan. Centraal in ADORE staat een majestueuze amberboom. Aan de voet van deze boom tonen 3D geprinte wortels met behulp van licht en geluid wat onder de voeten leeft. Livingprojects adviseerde over te gebruiken lichtoplossingen, audio en materialen. Ook installeerden en programmeerden we de volledige audiovisuele installatie.

Cadeau voor Breda

Van een traditionele begraafplaats naar een uitnodigend groen park met kunst en herinneringen: kunstwerk ADORE symboliseert deze ontwikkeling van Zuylen uitvaartverzorging en is tevens een cadeautje aan Breda. In 2026 blaast Park Zuylen namelijk 200 (!) kaarsjes uit. Een tribune rondom het kunstwerk nodigt bezoekers uit om ADORE rustig in zich op te nemen. Hiermee heeft het kunstwerk ook een functie als buitenaula.

OOK een interactie met beeld en verlichting?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...