monumentaal boetiekhotel finch in het licht

Hartje Deventer op een, zoals ze zelf mooi zeggen, moonwalk-afstand van het station en al het leuks van de stad, vind je het luxe en fraaie boetiekhotel FINCH. Aan Livingprojects de vraag om de buitengevel van dit hotel te verlichten. Met een zichtbare geschiedenis die terug gaat tot in 1871, is dat een opdracht die zich leent voor een WOW-resultaat!

icon-light-bulb.svg
Licht

Historische karakter eer aan doen

Een hotel als FINCH verlichten is iets wat je niet ‘zomaar even doet’. Het monumentale pand kent een roemrijke historie en die wil je natuurlijk eer aan doen. Daarom hebben we op aanvraag van de gemeente Deventer en Signify een lichtontwerp gerealiseerd die de bijzonderheden en details van het hotelpand op hun best uit laten komen. Dat dit gebouw een bijzonder karakter heeft, is nu dus ook in de avonduren zichtbaar! Van buitenaf uiteraard. De hotelgasten hebben natuurlijk geen lichtoverlast wanneer ze hun super comfortabele bed in duiken.

Lekker slapen!

Dat minimum aan overlast, was ook een vereiste tijdens onze werkzaamheden. In overeenstemming met de hoteleigenaar, werden daarom tijdsblokken afgesproken waarop we werkzaamheden konden uitvoeren. Dat slaapt wel zo fijn, hebben ook wij ervaren. Want tussen het harde werken door mochten onze monteurs ook een overnachting in hotel FINCH ervaren!

technische liefhebber

Voor de (technische) liefhebber: we hebben het hotel verlicht met armaturen uit de Color Kinetics serie, namelijk een eW Graze en eW Burst. Alle verlichting aan de gevel is dimbaar en aan te sturen door de hoteleigenaar zelf. Want de aansturing via Iplayer 3 kan eenvoudig vanuit de meterkast bij FINCH gebeuren. Easy peasy!

“Boven verwachting!”

Als we de hoteleigenaar mogen quoten, is het resultaat “boven verwachting!”. En als we in alle bescheidenheid mogen toegeven: ook wij zijn blij met het eindplaatje. Het typische karakter van dit pand wordt op unieke wijze benadrukt. Een mooi visitekaartje voor Deventer als stad.

hero-finch-hotel-verlichting.jpg

Kunnen wij je helpen?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET JE OP!

 

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...