2 minuten

Inspiring cities

Kim_500x500.jpg

Kim Fontein

22 dec. 2021 16:49

Kerk verlichten? DEZE mooie kerken gingen je voor

We willen het niet zozeer hoog van de (kerk)toren blazen, maar het team van Livingprojects heeft al aardig wat kerken in het licht gezet. Tenslotte is de kerk vaak dé trots van de stad en daarom mag dit karakteristieke gebouw dag en nacht zichtbaar zijn. Het geeft sfeer, karakter en brengt een stukje veiligheid. Benieuwd aan welke kerken wij al 'wow' hebben toegevoegd? We maakten een top 3 selectie:

icon-light-bulb.svg
Licht
Grote kerk Breda

Als Bredaas bedrijf zijn we misschien een beetje bevooroordeeld, maar onze grote favoriet blijft de Grote Kerk van Breda. De Onze-Lieve-Vrouwekerk heeft een plekje in het hart van iedere Bredanaar, dus wat ons betreft mag deze kerk tot een van de mooiste van Nederland worden gerekend. Daarom waren wij zo trots als een pauw toen wij samen met lichtontwerpster Ellen de Vries deze prachtige kerk ook ’s nachts in het oog mochten laten springen.

Door het mooie lichtontwerp wordt het monumentale karakter van de Grote Kerk benadrukt en worden eeuwenoude details onder de aandacht gebracht. Natuurlijk wel met een speciale touch: de verlichting verandert voor speciale gelegenheden regelmatig van kleur.

 
Peperbus Zwolle

Inwoners beter betrekken bij de stad? Dan is het verlichten van je kerk een goede methode! In Zwolle hebben we de welbekende Peperbus van prachtige verlichting voorzien zodat de gemeente, bedrijven en inwoners samen gaan werken aan nieuwe verlichting in de stad. Door betere verlichting schittert de binnenstad dag en nacht, terwijl er ook gewerkt wordt aan zowel een veilige als aantrekkelijke omgeving voor inwoners en toeristen. Hoewel dit project maar tijdelijk was, was het zeker niet minder gaaf!

 

Kerk Klundert

Een klein dorpje met grootse dromen: Klundert. De kerk van dit pittoreske dorpje heeft een enorme WOW factor. Deze is namelijk opnieuw verlicht waardoor het historische karakter van binnen én buiten goed zichtbaar is. Door de gave binnenverlichting springen de glas in lood ramen extra in het oog. En doordat de kleur dynamisch is, kan je elke dienst een nieuwe sfeer beleven. Simpelweg: WOW.

 
GEEF JOUW KERK OOK EEN BOOST!

Ben jij benieuwd wat wij aan jouw kerk kunnen toevoegen? Of heb je misschien wel een andere plek binnen jouw gemeente waar je wel een vleugje WOW kan gebruiken? Neem dan contact met ons op! Onze creatieve professionals helpen je graag verder op het gebied van het creëren van een waanzinnig stadsimago.