Discover

Grote Kerk Breda

GROTE KERK BREDA IN LEDVERLICHTING

De “Grand Old Lady” straalt met de verlichting van Livingprojects

De nieuwe verlichting van de Grote Kerk in Breda werd woensdagavond feestelijk in gebruik genomen. Wethouder Adank gaf het startsein voor de lichtshow. In de lichtshow kwamen alle elementen naar voren die mogelijk zijn met de nieuwe lichtinstallatie. De lichtshow eindigde in de basisstand. Dit is de stand waarin we de kerk op ‘normale’ dagen zullen zien.

 

Livingprojects is trotse partner van Ellen de Vries en installeerde in opdracht van Gemeente Breda de ledverlichting. Nadat Livingprojects de wensen van zowel Ellen de Vries als de gemeente in kaart had, startten zij met het uitwerken en installeren van de technische onderdelen. Met de RGBW-installatie van honderden ledmodules, eindeloze meters kabel en vele DMX-kanalen, wordt het monumentale karakter benadrukt en belicht de eeuwenoude details die we anders niet zouden zien.

Het Bredase Livingprojects is trots op deze ‘thuiswedstrijd’. “Mensen kunnen ervaren wat de mogelijkheden zijn met ledverlichting. Op gewone avonden zal de kerk in mooi witlicht staan zodat we haar zien zoals we haar overdag ook zien. Met speciale gelegenheden kan de kleur aangepast worden, bijvoorbeeld met Carnaval vrolijk, met Koningsdag oranje, en noem maar op.”, aldus Michael Sebregts, ondernemer achter Livingprojects.

De Grote Kerk in Breda is met haar nieuwe ledverlichting klaar voor Winterland Breda (waarbij Livingprojects de verlichting verzorgt) en Serious Request.