Discover

Moxy Hotels

Moxy Hotels, Hotel Houthavens Amsterdam

In opdracht van Clemens Lichtadvies heeft Livingprojects het lichtontwerp van Clemens voor Moxy Hotels Amsterdam (Hotel Houthavens) vertaald middels een technische lichtoplossing met de Philips ColorKinetics armaturen en randapparatuur.

Ondanks dat de vraag vanuit het hotel eenvoudig was, namelijk het verlichten van de gevel in de kleur roze, vroeg de lichtoplossing nogal wat kennis en kunde. De gevel was geen vlakke plaat maar was voorzien van horinzontale "korven"op een aluminium frame.

Het eindresultaat is prachtig. Wanneer u het gebouw op afstand ziet is de gevel vrijwel egaal gekleurd, echter wanneer u dichterbij kom bepaalt uw positie ten opzichte van het gebouw hoe u het lichteffect ervaart. Als u er recht voor staat is er vrijwel geen licht te zien in het gevelvlak. Ook vanuit de hotelkamers is er geen gekleurd licht zichtbaar, zodat het zicht vanuit de kamers naar de stad en de haven onbelemmerd blijft.

Het was een prettige samenwerking tussen Clemens Lichtadvies en Livingprojects en beiden zijn tevreden met het lichtresultaat.

 

Fotograaf: Bart van Hoek