Discover

Rotonde Arnhem

Licht, leuk en spannend

Arnhem – Wuivend gras op het ritme van de natuur, dit beeld verscheen direct bij kunstenares Natascha Waeyen toen zij de opdracht aannam voor het kunstontwerp.Livingprojects vertaalde het artistieke beeld, in samenwerking met Waeyen, naar een technische oplossing.

“De bewoners uit de omgeving zien graag ‘iets kleurrijks, leuks, origineels en spannends’ als markering van één van de hoofdverkeersroutes door de wijk Malburgen.” Met deze omschrijving in gedachten ontwikkelde Natascha Waeyen haar kunstwerk voor de Arnhemse rotonde. Van de ingediende ontwerpen werden er door de gemeente drie finalisten uitgekozen en uitgenodigd om een presentatie te verzorgen. Na de presentatie van de maquette werd het kunstwerk van Waeyen verkozen tot het beste ontwerp. Het resultaat is een prachtige lichtfontein die wordt gevormd door 170 metalen ‘grassprieten’. Dankzij de nauwe samenwerking met de kunstenares wist Livingprojects deze zogenaamde grassprieten te ontwerpen en te laten construeren naar de visie van Waeyen. Nadat de sprieten, in verschillende hoogtes, waren geplaatst door de aannemer, installeerde Livingprojects 85 groene en warm witte LED spots die de metalen gras profielen verlichten. Naast de installatie van de armaturen verzorgde Livingprojects tevens de aansluiting met het gemeentelijke stroomnetwerk.

Bent u op zoek naar een technische lichtoplossing voor een artistiek ontwerp? Of wilt u een bestaand kunstwerk uit laten lichten? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers via info@livingprojects.nl of via 076 549 88 08.