enjoy

the

knowledge

 

 

Met een jarenlange ervaring in theatertechniek heeft Livingprojects als geen ander ervaring met het maken van het ultieme lichtplan. We zoeken hierbij altijd naar de beste oplossing voor jouw vraag. Om het juiste lichtplan neer te zetten is het belangrijk dat de aansturing volledig is afgestemd op jouw wensen.

WIJ realiseren een perfecte lichtinstallatie VOOR O.A.:

  • Theaters
  • Schouwburgen
  • Voorstellingen 
  • Musicals
  • En nog veel meer...

BEKIJK PROJECTEN

De reis van de bezoeker

 

Voordat we van start gaan met het bedenken of maken van een technisch concept gaan we ons eerst inleven in de bezoeker: wat wil mijn bezoeker? Het is belangrijk om stil te staan bij de stappen die de bezoeker tijdens een avond theater doorloopt. De voorstelling zelf is eigenlijk maar één van de vele stappen. Wat voor stappen dit kunnen zijn? Denk aan; ‘aankomst bij theater’, ‘het zoeken naar een parkeerplaats’, ‘kaartcontrole’, ‘garderobe’, ‘een drankje bij de bar’, etc. Bij elke stap kunnen verschillende factoren invloed hebben. Bedenk hierbij welke stap op welke manier kan bijdragen aan de ervaring van de bezoeker. En wat je er aan kunt doen om die beleving te optimaliseren. Want alleen dán creëer je kansen. Kansen zoals een extra drankje aan de bar en een terugkerend publiek dat hun ervaring doorvertelt.


Technische totaalbeleving

Voor een totaalbeleving is het belangrijk dat alle componenten samen komen: van een gastvrij ontvangst, een gezellige bar met een heerlijk drankje, tot de technische componenten. Wat bedoelen wij precies met technische totaalbeleving?
Livingprojects brengt de technische componenten; licht, geluid, beeld, geur en aansturing samen tot één geheel. De uiting van zo’n geheel geeft je bezoeker een totaalbeleving. Oftewel een ervaring die een blijvende indruk zal geven aan de bezoeker. Op deze manier creëren wij dus eigenlijk dat de minder zichtbare onderdelen een belangrijke ondersteuning worden bij de beleving die je wilt verwezenlijken.


Ledverlichting

Verlichting is één van de belangrijkste onderdelen van jouw theater. Wellicht het állerbelangrijkst. Wij werken altijd met ledverlichting. Waarom Ledverlichting?

- Heeft alle kleuren van de regenboog tot beschikking.
- Kan op maat geprogrammeerd worden.
- Geeft warmtereductie.
- Kan energiebesparend zijn.
- Heeft een lange levensduur, tot wel 70.000 branduren.
- Kan probleemloos aangestuurd worden. Hierdoor kan het aangesloten worden op diverse protocollen.
- Is van 100% tot 0% traploos dimbaar.

Gespecialiseerd in theaterverlichting

Livingprojects heeft diverse theaters en schouwburgen ondersteund in hun technische onderdelen. Wij zijn de gesprekspartner op niveau die de techniek snapt en kan uitvoeren. Livingprojects werkt met het beste team van engineers, projectleiders en technische monteurs, allemaal gericht op de realisatie en uitvoering van jouw project.

Benieuwd naar ons portfolio binnen theaters & schouwburgen? Bekijk hier een aantal van onze theaterprojecten.

• Wij hebben jarenlange ervaring binnen de theatertechniek en spreken de theatertaal.
• Wij weten wat er speelt in de markt, waardoor wij je kunnen helpen met het maken van een uniek en vooral onderscheidend concept.
• Wij hebben diepgaande kennis van ledverlichting en kleur.
• Wij zijn specialist op het gebied van aansturing en programmering.
• Wij hebben een onafhankelijke positie in de markt waardoor producten van hoge kwaliteit en specifieke eigenschappen geselecteerd worden.
• Wij zijn op de hoogte van de nieuwste innovaties en trends.
• Wij werken met een team wat gecertificeerd op hoogte mag werken, zodat installatie en in bedrijf stelling op hoogte geen probleem is.

Het belang van een traploos dimbaar systeem

“Spot aan… licht UIT.”
En dan begint de voorstelling, het zaallicht dimt en gaat uit. Het dimt niet zomaar, het dimt vloeiend traploos van 100% naar 0% en zelfs het laatste stukje dimt vloeiend om vervolgens helemaal uit te gaan. En dan is het aardedonker in de zaal en de show begint.

In de praktijk blijkt vloeiend dimmen van ledverlichting van 100% naar 0% een probleem te veroorzaken bij het laatste stukje van de dimcurve. Hierbij komt het voor dat de verlichting dimt en bij het laatste stukje abrupt uit gaat. Livingprojects heeft een dimregelsysteem welke het traploos dimmen van ledverlichting van 100% naar 0% mogelijk maakt. Ook het laatste deel van de curve dimt vloeiend naar 0% zonder abrupte uitschakeling. Met dit dimsysteem maak je het naadloos dimmen van architecturale koven en zaalverlichting mogelijk en integreer je dit moeiteloos in je bestaande lichtregelsysteem zonder ingrijpende aanpassingen aan de bestaande installatie.