De wow van het zuiden

De 'Grand Old Lady', onze trots in het Bredase centrum: de Grote Kerk van Breda. Als je weet dat wij een Bredaas bedrijf zijn, kun je vast wel raden dat wij gingen juichen toen we hoorden dat we 'onze' kerk in het licht mochten zetten. Zo trots als een pauw! Waar we ook trots op zijn: onze nauwe samenwerking met lichtontwerpster Ellen de Vries. In opdracht van de gemeente Breda was het aan Ellen de eer om een ontwerp voor de kerk te maken. Een indrukwekkend plaatje, waarmee we dit pronkstuk van mooi naar WOW konden brengen.

icon-light-bulb.svg
Licht

Van idee naar werkelijkheid

Zodra de wensen van zowel Ellen de Vries als de gemeente Breda duidelijk waren, kon Livingprojects starten met het uitwerken en installeren van de technische onderdelen. Met de RGBW-installatie van honderden ledmodules, eindeloze meters kabel en vele DMX-kanalen, werd het prachtige ontwerp van Ellen werkelijkheid. Verlichting waarmee het monumentale karakter wordt benadrukt en die de eeuwenoude details onder de aandacht brengt. Wie de kerk passeert, of van een afstandje mag aanschouwen, kan niet anders dan even stil staan en te genieten van deze waanzinnig mooie kerk.

 

Feestelijke opening

De nieuwe verlichting van de Grote Kerk in Breda werd gevierd met een complete lichtshow. Wethouder Adank gaf het startsein voor deze show, waarin alle elementen die mogelijk zijn met de lichtinstallatie, werden getoond. De lichtshow eindigde in de basisstand. Dit is de stand waarin we de kerk op ‘normale’ dagen zien. Voor speciale gelegenheden zien we de kerk regelmatig in een ander kleurtje veranderen.

MICHAEL SEBREGTS, ondernemer achter LIVINGPROJECTS:

“Mensen kunnen ervaren wat de mogelijkheden zijn met ledverlichting. Op gewone avonden staat de kerk in mooi witlicht, zodat we haar zien zoals we haar overdag ook zien. Met speciale gelegenheden kan de kleur worden aangepast, bijvoorbeeld tijdens carnaval of Koningsdag.”

Grote-kerk-case-2.jpg

Op zoek naar architecturale verlichting?

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...