zeventiende eeuwse wow

Als het om WOW gaat, begreep het Renaissance Hotel in hartje Amsterdam ons als geen ander. Dit luxe 5-sterrenhotel staat niet voor niets in de top 25 beste hotels van Noord-Europa. Het zal menig bezoekers ongetwijfeld een WOW-kreet doen uiten. Zeker wanneer je het geluk hebt de aangrenzende Koepelkerk uit de 17e eeuw te betreden. Een evenementenlocatie goed voor maar liefst 700 man. Livingprojects mocht deze bijzondere Koepelkerk voorzien van kleurrijke horecaverlichting.

icon-light-bulb.svg
Licht

Decoratieve verlichting

Decoratieve verlichting die het mogelijk maakt om de gehele ruimte per evenement aan te passen. Dat was de wens van het Renaissance Hotel. Op die manier kunnen zij klanten een omgeving op maat aanbieden. Een belangrijke voorwaarde? Dat de eeuwenoude uitstraling van de kerk niet verloren zou gaan. Om dat uit te voeren, werkte Livingprojects nauw samen met Color Kinetics, een merk van Signify.

Speelse effecten en eenvoudige aansturing

Waar het hotel voorheen genoodzaakt was om voor ieder evenement apparatuur te huren, was het de bedoeling dat alle benodigde verlichting voor ieder evenement permanent aanwezig zou zijn. Geen probleem wat ons betreft! We werkten met Color Kinetics armaturen om de hele kerk te voorzien van een bijzondere sfeer. De effecten die de innovatieve led-schijnwerpers in de ruimte leveren zijn kleurrijk, krachtig, dynamisch en bovenal WOW! Een geheel die het unieke karakter van de locatie onderstreept. Voor een eenvoudige bediening, ontwikkelde Livingprojects een LCD bedieningspaneel, waarmee de klant de verlichting altijd op een gemakkelijke manier zelf aan kan sturen.

Beschermd monument

Omdat de Koepelkerk een beschermd monument is, was het voor de installatie van de armaturen niet toegestaan om gaten te boren. Daarom hebben we alle armaturen en bedrading stevig bevestigd met behulp van speciale lijm. Ook dat noemen we: add WOW.

Tom Calame, General Manager Renaissance Hotel Amsterdam:

"Met respect voor de monumentale status van het gebouw ontwikkelde het team van Livingprojects een toonbeeld van magische lampen. Met een druk op de knop kunnen we volledig verschillende ambiances creëren voor elk type evenement of tijdstip. Sommige gasten willen dit onmiddellijk bestellen als een extra toevoeging op hun evenement!”

Koepelkerk-hero.jpg

Op zoek naar monumentale verlichting?

Of een andere vraag? LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...