Dynamische en duurzame gevelverlichting voor Saxion Hogeschool Enschede

Een kroon op het gebouw: dat geldt letterlijk en figuurlijk voor de nieuwe gevelverlichting van Saxion Hogeschool in Enschede. De voorheen statische gevelverlichting heeft plaatsgemaakt voor een dynamische LED-oplossing die de aandacht trekt en de mogelijkheid biedt om de sfeer aan te passen aan verschillende gelegenheden. Dat allemaal onder de regie van Saxion zelf, dat is wel zo makkelijk!

In samenwerking met Deerns besloot Saxion, na een zorgvuldig aanbestedingstraject en een demonstratie op locatie, om Livingprojects voor het project ‘nieuwe gevelverlichting’ in te schakelen. Bij de vervanging van de oude statische verlichting door een dynamische LED-variant schakelden wij de hulp in van een lokale installateur: Kroep techniek. In de nieuwe lichtoplossing kan de ‘kroon’ van het gebouw verschillende tinten wit tonen, maar ook in alle kleuren van de regenboog veranderen. Elk armatuur is individueel aan te sturen in intensiteit en kleur. Wat voorheen een uniforme witte gloed was, is nu getransformeerd tot een dynamisch kleurenspel die aan gaat bij zonsondergang en gedimd wordt om 22:30 uur, rekening houdend met de omgeving en omwonenden.

Zelf de regie

Belangrijk voor Saxion was de mogelijkheid om zelf de regie te hebben over de programmering van de verlichting. Met individueel adresseerbare armaturen en een eenvoudig te bedienen systeem kan Saxion nu moeiteloos de verlichting aanpassen aan thema's, evenementen of een creatieve bui. Dat kan dankzij de Pharos Cloud oplossing zowel lokaal als op afstand. Het enige wat je nodig hebt om het systeem te bereiken, is internet. Voor het gemak hebben we enkele standaard scenario's vooraf geprogrammeerd die met één druk op de knop geactiveerd kunnen worden, maar Saxion heeft ook de vrijheid om met een colour picker elke gewenste kleur te kiezen.

In ‘t kort:

  • Saxion heeft nu een opvallende en dynamische gevelverlichting die de mogelijkheid biedt om in te spelen op thema's en evenementen.
  • De nieuwe gevelverlichting bestaat uit 114 Philips Uni barstrips van een meter, elk voorzien van RGBW LED-verlichting.
  • Het gebruik van RGB en witte LED's zorgt voor een breed scala aan kleuropties.
  • Het systeem is zo ontworpen dat Saxion volledige controle heeft over de verlichtingsprogrammering.
  • Het lichtregime, aangepast aan zonsondergang en omwonenden, draagt bij aan een duurzaam en omgevingsvriendelijk gebruik van de verlichting.

OOK ZO'N SPRAAKMAKENDE GEVEL?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...