Een opvallend kantoorpand voor Bom Engineering

“Als we iets doen, doen we het goed”, vertelt Jeroen van Bom Engineering ons. En gedreven door dat motto, werd het kantoorpand van dit energieke bedrijf in opdracht van Haas Reklame voorzien van een toch wel opvallende gevel. Want wie wel eens over de A17 ter hoogte van Oud Gastel rijdt, heeft ongetwijfeld zijn of haar blik zijwaarts geworpen waar de, zoals Jeroen het bescheiden noemt, ‘blokkendoos’ alias het kantoor van Bom met een kleurrijk voorkomen heel wat blikken staat te vangen! 

icon-light-bulb.svg
Licht

Bom meets WOW

Niet alledaagse werkzaamheden, een opvallend portfolio aan klanten en hoogvliegers met kennis van zaken die gaan voor een maximaal resultaat…Nee, we hebben het hier niet over onszelf, maar je zou best wel kunnen denken dat we broertjes zijn: Bom Engineering. Een bijzondere club mensen met een boodschap die gezien mag worden. Er werd in eerste instantie aan reclame op een mast, enkele honderden meters van het pand gedacht. Maar met een prachtige zichtlocatie aan de A17 en een gebouw dat zich leent om een verhaal te vertellen, zou je natuurlijk gek zijn als je daar geen gebruik van maakt! Dat vonden ook Haas Reklame en de mensen bij Bom Engineering. En daarom werd het eigen kantoorpand ingezet als middel om een boodschap te communiceren. De voornaamste tools? Geen supersonisch duur ledscherm, wel een budgetvriendelijk, ‘gevelgrote’ print én de juiste verlichting. En dat laatste vind je…gewoon bij de bouwmarkt, toch? 

WOW, dat valt op!

Dat over die bouwmarkt is natuurlijk een grapje. Jeroen Bom kan dat inmiddels beamen. De opvallende print op de gevel werd namelijk eerst aangelicht met verlichting van de plaatselijke bouwmarkt. Dat leek een prima oplossing, totdat de Livingprojects-techs Bom Engineering konden overtuigen van de kracht van een goed lichtplan én de juiste armaturen. Tijdens een demo werd vergeleken wat het licht dat wij kozen doet ten opzichte van de lampen van de bouwmarkt. Jeroen: “Het gaf een verassend effect, veel beter dan de lampen die wij er zelf al op hadden staan.” Een rondje over de snelweg zorgde er dan ook voor dat Jeroen eigenlijk geen keuze meer had: de bouwlampen moesten plaats maken voor een paar Color Kinetics armaturen die de WOW-factor van deze gevel écht onderstrepen. Opvallende gevelverlichting die ook nog eens gemakkelijk zelf te bedienen is. Want ook voor ons geldt: als we iets doen, doen we het goed. 

Het kantoorpand leeft

Het kantoorpand is inmiddels al een tijdje voorzien van de nieuwe verlichting, en dat valt op. “Voor ons is het een grijze blokkendoos maar toch kennen heel veel mensen ons gebouw. Dat was een extra reden om er toch de nadruk op te leggen. Het gebouw leeft, er valt iets te zien.”, vertelt Jeroen. 

Wat wij ervan vinden? Wij vinden het gebouw nu helemaal de Bom!