Audiovisuele technieken voor een spetterende presentatie

Je zou het misschien niet zeggen als je de foto’s ziet, maar de flitsende zaal die je op de beelden ziet, is een vergaderzaal in de oude watertoren van Hillegom. De waterbak vormt de centrale plek in de watertoren en is volledig omgetoverd tot een collegezaal. Met een podium, tribune, licht en audiovisuele technieken zijn alle ingrediënten voor een spetterende presentatie aanwezig. Bijna letterlijk, want alles heeft een link met, hoe kan het ook anders, het thema water. Een eerbetoon aan de voormalige functie van deze ruimte.

Storytelling met licht, geluid en beeld

Met als doel om de collegezaal te verhuren aan externen voor vergaderingen of presentaties, hebben we de ruimte voorzien van de benodigde technieken om op een bijzondere wijze te presenteren en inspireren:

  • Licht: zowel in de tribune als in het dak plaatsten we LED-verlichting die alle kleuren van de regenboog aan kan nemen. Alle verlichting is gemakkelijk zelf aan te sturen. We programmeerden hiervoor een aantal basisstanden, waarbij de scène ‘water’ uiteraard niet ontbreekt. Speciale theaterspots zorgen ervoor dat een spreker tijdens de presentatie mooi en goed zichtbaar is. Het licht is dus enerzijds functioneel en anderzijds essentieel om een indrukwekkende sfeer neer te zetten.
     
  • Waterprojectie: om het verhaal van de watertoren extra kracht bij te zetten, werd gekozen voor een waterprojectie op de muren. Dat tovert de hele ruimte om tot een unieke beleving.
     
  • Geluid: echo-o-o-o…om galm in het geluid te voorkomen, is een hoogwaardig Bose-audiosysteem geïnstalleerd. De speakers zorgen voor een uitstekend geluid, die dankzij de brede spreiding overal in de ruimte op een prettige manier wordt ervaren.
     
  • Presentatiescherm: om een beeld te kunnen presenteren en tegelijkertijd de ronding van de zaal te gebruiken, werd met projectieverf een wit vlak op de muur aangebracht. Hierop wordt de inhoud die men wil presenteren geprojecteerd. Het draadloze presentatiesysteem biedt enorm veel vrijheid en bedieningsgemak. 

 

Authenticiteit en vernieuwing komen samen

Het eindresultaat is een universeel theater in de Watertoren Bollenstreek, waar we samen met de opdrachtgever een unieke en veelzijdige ruimte hebben gecreëerd. De collegezaal biedt niet alleen functionaliteit en technologische innovatie, maar behoudt ook de authenticiteit en vertelt het verhaal van de watertoren op een vernieuwende manier.

OOK storytelling met licht, geluid en beeld?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...