WOW-FENOMEEN IN HET LIMBURGSE LANDSCHAP

Het is van grote cultuurhistorische waarde voor de regio: de Feldbissbreuk. Een uniek fenomeen in het landschap van onder andere de gemeente Beekdaelen. De echte kenner ziet de breuklijn in de aardkorst door een hoogteverschil in het landschap, maar voor de meeste mensen was de breuk voorheen niet te zien. Zonde, want de breuk heeft een behoorlijke impact gehad op het Zuid-Limburgse landschap. Daarom besloot de gemeente Beekdaelen om de breuklijn in samenwerking met bureau Verbeek en Livingprojects zichtbaar te maken. Dat gebeurde door onder andere een creatieve toepassing van licht.

Een visualisatie van de Feldbissbreuk

De Feldbissbreuk vertelt een bijzonder verhaal uit de geschiedenis van dit stukje Limburg. Een historie die de gemeente Beekdaelen graag uit wil dragen. Om de breuklijn ook in de avond te visueel te maken, werden zes grote lichtelementen van Cortenstaal in het landschap geplaatst. Vanuit één zijde van deze objecten schijnt een groene lijn, welke de breuklijn visualiseert. De groene lijn wijst vanuit ieder object in de richting van de Feldbissbreuk, zodat je kunt zien waar deze loopt. Niet alleen de lijn maar ook de tekst ‘Feldbiss’, welke in de elementen werd verwerkt, kleurt in het avondlicht volledig groen.

Slimme aansturing

Elk lichtobject is voorzien van een zonnepaneel, zodat het zijn eigen energie opwekt! Dankzij een uitvoerige engineering stuurt het licht zichzelf aan op basis van de beschikbare zonne-energie. Daarmee is een kenmerkend verhaal rondom het Zuid-Limburgse landschap en de mijnindustrie tot leven gebracht.

Leuk weetje: eerder benadrukte de gemeente Beekdaelen haar rijke historie ook met lichtkunst aan de Vogelsvalderenweg.

 

Ook een spraakmakend fietspad verlichten?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...