Historisch wow-gevoel

Vele monumenten, een verscheidenheid aan musea en karakteristieke straten en pleinen. De sfeervolle binnenstad van Weert bruist niet alleen van de Limburgse vlaaien, maar ook van de historie. Als gemeente wil je die unieke stadsidentiteit onderstrepen. En daar spelen licht en beleving een essentiële rol. Zo weet ook de gemeente Weert, die de wens uitsprak om de unieke Sint-Martinuskerk, het aangrenzende plein en museum van een wow-beleving te voorzien.

Verduurzaming en sfeer

In het kader van verduurzamingen, werd de oude verlichting van de Sint-Martinuskerk vervangen voor duurzame ledverlichting. Hiervoor werd een nieuw lichtontwerp gemaakt. Want naast verduurzaming, wilde de gemeente Weert ook dat het licht zich aanpast naar de omgeving en met kleurwisseling in kunnen spelen op events. Alles om de kwaliteit van de openbare ruimte te bevorderen. Daarom bleef het niet enkel bij het verlichten van de kerk, maar werden ook het aangrenzende plein en museum in het lichtplan opgenomen.

Integrale oplossing

Het vernieuwen van de kerk en het verlichten van het plein en museum zorgen voor een sfeervol geheel. Op het plein kan de gemeente een boodschap communiceren middels gobo-projecties. De kerk en het museum staan standaard in een warme lichtgloed, maar dankzij de dynamische Intellihue verlichting kan de gemeente dit aanpassen naar alle kleuren van de regenboog. En dat aanpassen is appeltje eitje dankzij de integrale oplossing die werd bedacht. De gemeente kan namelijk alle locaties vanaf één (Interact) platform aansturen. Zo ontstaat een sfeervolle stad met een grote aantrekkingskracht voor toeristen en een hoog trots-gehalte voor bewoners.  

Ook een unieke stadsidentiteit creëren?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...