Interactie met beeld en verlichting

Ooit een koala in het echt gezien? Het kan dichterbij dan je denkt. In Ouwehands Dierenpark vind je namelijk drie van deze pluizige buideldieren. Voor de komst van de allereerste koala’s op Nederlandse bodem, werd een speciaal themagebied gebouwd: Koalia. Binnen het koalaverblijf mocht Livingprojects in samenwerking met Store3D en Peerdrops een interactieve installatie met licht en beeld realiseren. Het doel? De bezoekers voorzien van de nodige entertainment én informatie rondom de koala.

Pluizige slapers

Hoewel je er met dank aan het snoezige uiterlijk wel uren naar kan kijken, komen de koala’s zelf weinig in actie. Ze brengen het grootste deel van de dag (wel 18 tot 22 uur!) namelijk slapend door. Wie meer van de koala wil zien en weten, kan terecht bij de educatieve wanden, gemaakt door Peerdrops. Een van die wanden toont het artwork van een boom in Aboriginal-stijl. Te midden van de boom, bevindt zich een opening, de zogenoemde ‘scar’. Op die plek hebben we een scherm verwerkt waarop beelden afspelen die de kijker goed informeert over de koala's. 

Licht voor de juiste sfeerbeleving

Door middel van vijf verschillende knoppen, kan een specifiek verhaal op het scherm worden afgespeeld. Denk aan informatie over de koala zelf, de bouw van Koalia, maar ook over de bosbranden in Australië, waardoor deze diertjes helaas worden bedreigd. Wanneer men op een knop drukt, start niet alleen de desbetreffende video, maar licht ook één van de wortels van de boomtekening op. Zo wordt de kijker op speelse wijze geïnformeerd over de bijzondere dieren. Ontzettend belangrijk, want de koala’s zijn hier met een reden. Ouwehands Dierenpark doet namelijk mee aan een managementprogramma: hiermee draagt het park bij aan de voortplanting en instandhouding van de diersoort.

OOK een interactie met beeld en verlichting?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...