Van wind naar wow in Eindhoven

Een ijzige wind die met te veel regelmaat door de Nieuwe Emmasingel raasde, zorgde in 2015 voor de komst van een luifel aan woontoren ‘De Admirant’. Hierdoor moest de winkelstraat in het centrum van Eindhoven voor zowel de winkeliers en de bewoners als het winkelende publiek een stuk aangenamer worden. De glazen oppervlakte van maar liefst 750 vierkante meter voorkwam voortaan niet alleen een gure wind in het gezicht van voorbijgangers, maar bracht Livingprojects, lichtontwerpster Ellen de Vries en het LUX LAB ook een mooie kans. Dat laatste kwam in 2017, voor het lichtfestival ‘Glow’.

icon-light-bulb.svg
Licht

Don’t break the sound barrier

In samenwerking met Ellen de Vries en het LUX Lab heeft Livingprojects een interactieve led-grid geïnstalleerd. Het kreeg de naam: ‘Don’t break the sound barrier’. Tijdens Glow werd deze installatie gebruikt als een interactie tussen licht en de mensen. Hoe? Doordat het led-grid reageerde op de geluiden die mensen onder de luifel produceerde. De diverse reacties van het publiek leverde niet alleen verschillende vormen in het licht, maar ook een wisseling in kleuren op. Zo ontstond een toffe samenwerking tussen de toeschouwers, die samen gingen werken om alle verborgen combinaties te ontdekken. Een WOW-gevoel all over!

Permanente lichtoplossing

Inmiddels is de lichtinstallatie aan de luifel bij De Admirant een permanent lichtkunstwerk in Eindhoven. Zonder interactie, maar wel met dynamiek, dankzij kleurwisseling en beweging in het grid. Dat geeft de luifel toch net dat beetje extra WOW.   

Op zoek naar architecturale verlichting?

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...