Een multifunctionele sporthal

Maaspoort Sports en Events is een (top)sporthal in het Brabantse ’s-Hertogenbosch. Thuishonk voor het professionele basketbalteam de SPM Shoeters en voor vele andere sporten en evenementen. Met een capaciteit voor meer dan 3000 mensen is de sporthal de uitgelezen locatie voor spannende sportwedstrijden en spraakmakende concerten. Daarom voegde Livingprojects een beetje WOW toe in de vorm van nieuwe verlichting. Een verrassend mooie, multifunctionele (top)sporthal werd geboren.

icon-light-bulb.svg
Licht

Een multifunctioneel centrum

Van (top)sporthal naar multifunctioneel centrum voor sporten en evenementen. Een duidelijke missie waar de toevoeging van licht een essentieel onderdeel is. Als je het op de juiste manier doet tenminste. Dat weet Remco van der Pot, General Manager van Maaspoort Sports & Events als geen ander. Een voormalige vervanging van zijn verlichting om een hogere luxwaarde te halen voor televisieopnames, leverde hem niet alleen een veel te hoge energierekening op, maar ook onnodige reparaties door gebrek aan regulier onderhoud. Tel daar het gemis van gekleurde verlichting en een handige aansturing van de armaturen bij op en je komt maar tot één conclusie: Livingprojects bellen.

Kleur en gemak

Alle beperkingen van de verlichting bij Maaspoort bij elkaar opgeteld, ging Livingprojects aan de slag met een nieuw verlichtingsontwerp. Alle armaturen in de sporthal werden vervangen voor duurzame ledverlichting. De nieuwe Color Kinetics armaturen produceerden samen 1200 lux, meer dan voldoende voor televisieopnames. Ook gaven ze gewenste gekleurde lichteffecten, die uiteraard dimbaar zijn. Hierdoor kreeg Maaspoort de mogelijkheid om de verlichtingsniveaus op diverse soorten evenementen aan te passen. Om het gebruiksgemak te verhogen, werden verschillende niveaus van verlichting voorgeprogrammeerd, zodat deze eenvoudig geselecteerd kunnen worden. Een gevalletje: ‘kind kan de was doen’!

Eindeloze mogelijkheden

Binnen vier weken tijd werd alle nieuwe ledverlichting bij Maaspoort geïnstalleerd. Zo hard als het WOW-effect groeide, daalde ook de elektrische belasting van deze (top)sporthal. Een reductie van maar liefst 58%: van 38.000 W naar 16.000 W. Wie Maaspoort nu betreedt, kan een kleurrijke sporthal verwachten met verlichting die niet alleen perfect op de omstandigheden aansluit, maar ook eenvoudig zelf te regelen is. Een aangename ruimte met eindeloos veel mogelijkheden. Denk aan beurzen, (sport)evenementen, bedrijfsfeesten, sportdagen, congressen, seminars en trainingen. Van sporthal naar flexibele sport-, concert- en evenementenhal: dat is pas WOW toevoegen!

General manager Remco van der Pot:

"Nu kunnen we de hal in verschillende kleuren zetten. Tijdens de meest spannende onderdelen van een wedstrijd, kunnen we een extra dimensie aan de show toevoegen en de kleurenschema's wijzigen."

Maaspoort-remco.jpg

Op zoek naar sportverlichting?

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...