Innovatieve operatiekamer

Niet-medische technieken als chirurgisch gereedschap: klinkt wellicht niet echt voor de hand liggend. Toch kunnen chirurgen en verplegend personeel van de Sint Maartenskliniek beamen dat bijvoorbeeld geavanceerde verlichting een handig hulpmiddel kan zijn om het succes van een operatie en de gezondheid van de patiënt te bevorderen, mits goed ingezet. Het gespecialiseerde ziekenhuis in Nijmegen koos Livingprojects als partij om zeven operatiekamers te voorzien van geavanceerde technieken in verlichting. Een ingreep die resulteert in een rustige ruimte zonder te veel afleidingen, met een zeer positief effect op zowel patiënt als het operatieteam!

icon-light-bulb.svg
Licht

OK-concept

Het doet futuristisch aan, de operatiekamers in het OK-complex van de Sint Maartenskliniek. Dat de OK’s in dit ziekenhuis chirurgen en verplegend personeel een prettige werkplek beloven, heeft alles te maken met de veiligheid, de hoge mate van overzicht, efficiëntie, comfort én de technische innovaties die men in de operatiekamer kan ervaren. Met verlichtingstechniek als onze ‘chirurgische scalpel’ gingen we in samenwerking met diverse partijen vanuit andere disciplines aan de slag om tot dit OK-concept te komen. Deze ingreep kwam tot een succes dankzij:

  • Projectmanagement
  • Lichtontwerp
  • Technisch ontwerp
  • Hard- en software engineering
  • Dynamisch wit- en gekleurd licht van Color Kinetics (Signify, voorheen Philips Lighting), inclusief aansturing
  • Realisatie van de verlichting
  • Programmering van de verlichting

 ​​​

Dynamische verlichting

Wat er zo spraakmakend is aan de verlichting? Naast natuurlijk daglicht dankzij de aanwezigheid van een raam, is er in de operatiekamer verlichting toegepast dat zich aanpast op het daglicht dat van buiten komt. Ideaal voor het bioritme van het zorgpersoneel dat de gehele dag staat te ploeteren in de operatiekamer. Ook de kleur van de verlichting in de OK’s is dynamisch en aan te passen naar andere gewenste kleuren. Dat kan een handig hulpmiddel zijn om bijvoorbeeld contrast te creëren, met groen of blauw licht. Bovendien is bijna alle verlichting volledig geïntegreerd in het plafond, waardoor geen enkele chirurg nog last zal hebben van te veel pendels. De bediening van zowel technisch als medisch apparatuur gebeurt vanuit één device. Alles om de patiënt zo goed mogelijk te verzorgen en het werk van de chirurg een stukje eenvoudiger te maken!          

Ook een innovatieve operatiekamer?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET JE OP!

 

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...