Een sterke horecabeleving met licht en geur

Genieten van de Italiaanse keuken en tegelijkertijd ondergedompeld worden in een totaalbeleving: Dat is Barlucca. Om een volgende stap te zetten naar de toekomst van dit succesvolle Italiaans georiënteerde restaurant in la bella Breda, besloten eigenaren David en Robin om Barlucca kritisch onder de loep te nemen. Een grootschalige verbouwing volgde, waarbij ook de totaalbeleving in het restaurant werd versterkt met licht en geur.

Een prikkelende geurbeleving

Tijdens het voorbereidingsproces van de verbouwing merkten David en Robin op dat geurbeleving een steeds belangrijker aspect is geworden van de horeca-ervaring.  Ook voor Barlucca betekende geur een onmisbare stap naar een krachtige totaalbeleving. Het gezellige restaurant bezit een drietal geurmachines, waardoor gasten niet alleen op een warme manier worden begroet bij de entree, maar ook worden getrakteerd op een fris luchtje bij de toiletten.

Robin: “Gasten zijn positief en merken het op. Ze hebben het door dat er een geur hangt. Het moet een onderdeel zijn van het restaurant en de totaalbeleving.”

 

Licht voor de juiste sfeerbeleving

Terwijl de verbouwing vorderde, werd duidelijk dat niet alleen geur, maar ook licht een cruciale rol speelde in het creëren van de gewenste sfeer. In samenwerking met Livingprojects, werden verschillende lichtoplossingen onderzocht om de totaalbeleving van Barlucca te optimaliseren. Onze lichtontwerper Nick presenteerde een ijzersterk lichtplan dat niet alleen voldeed aan de verwachtingen, maar deze overtrof. David benadrukt de impact van de nieuwe verlichting: "Het is echt een toevoeging aan de knusheid en het comfort wat we de gasten nu extra willen geven." Door zorgvuldig gepositioneerde lampen wordt de warmte en gezelligheid van het interieur in het restaurant benadrukt, zonder overweldigend te zijn.

Het resultaat? 100% kippenvel!

Toch? Robin: “Jazeker! Het eerste moment dat de lichten aangingen, stonden er nog geen meubels in en hingen er nog geen gordijnen. Toen al zagen we op eens een hele andere zaak.” David: “Ja het was boven verwachting, ik had niet verwacht dat het zo goed zou zijn. Ik ben positief verrast.”

OOK Een sterke horecabeleving met licht en geur?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...