wow in white

Als je evenement Sensation heet, kan het niet anders dan dat het één grote sensatie wordt. Het festival blijft verbazen en dat is iets waar wij ook volledig achter staan. Livingprojects was onderdeel van niet één, maar acht Sensation edities. Het zijn er dus nogal wat, daarom geven we je een selectie van een paar onvergetelijke shows, met ieder jaar een ander thema.

icon-light-bulb.svg
Licht

Innerspace

Als we de mens in de ruimte krijgen moet dit ook wel lukken! Maar bij Sensation Innerspace was het net even anders. Hier werd de ruimte naar de mens gebracht. Voor de 11de editie van het festival was de Amsterdam ArenA omgetoverd tot een sterrenstelsel. Een dynamisch kunstwerk van bollen licht die afzonderlijk van elkaar konden bewegen, vulden de ArenA met kippenvel. In samenwerking met ID&T hebben wij de technische realisatie van dit spectaculaire lichtontwerp waargemaakt. De lieren waar de bollen aan vast zaten waren digitaal. Hierdoor werden de bollen aangestuurd om een verbluffende lichtshow mogelijk te maken. Alle bezoekers bevonden zich tijdens dit festival even niet meer op de planeet aarde, maar werden opgeslokt in een fantasiewereld waar licht de baas was.

Source of Light

Met Source of Light wordt niets teveel gezegd. Sensation is een dance event, maar licht speelt een grote rol. Tijdens deze editie werd aan licht nog een beetje extra aandacht geschonken. In een witte oase aan bezoekers bevond zich een bron van licht. Een spectaculaire indruk was het streven, en met dit idee werd een zo’n transparant mogelijke bol gemaakt die de Amsterdam ArenA deed stralen. Maar hoe laat je zo’n bol stralen? Dat is waar wij aan bod kwamen. Door verschillende hubs te installeren in elke kruising van de bol. En niet alleen kon de bol stralen, maar er kon ook 3D video afgespeeld worden op deze creatie. Typisch gevalletje WOW.

Into The Wild

De naam verklapt het al: Sensation Into The Wild was één grote dancejungle. Een unieke setting waar grote namen als Sunnery James & Ryan Marciano, Fedde le Grand, Nicky Romero en Mark Knight in een wildernis van spectaculaire lichtshows kwamen draaien. Lichtontwerper Sander den Otter ging voor een uniek geheel binnen een context waarbij alles draaide om het junglethema. Bij deze show was niet alleen de unieke uitstraling, maar ook een praktisch aspect essentieel. De Sensation shows gaan namelijk de hele wereld over. Dan is het natuurlijk wel zo handig dat alles zo praktisch mogelijk wordt gemaakt voor transport, installatie en controle. Aan Livingprojects de taak om voor al deze vragen tot een WOW-oplossing te komen. Daarvoor gebruikten onze engineers Color Kinetics lichtstrengen die met een maatwerk ophangsysteem aan het plafond bevestigd werden. Het resultaat: lichtgevende lianen voor een enorm groot WOW-effect door de hele zaal!

The Legacy

Ieder jaar haalt Sensation alles uit de kast, maar voor deze editie werd deze uitspraak letterlijk genomen. Om 15 jaar Sensation te vieren zijn de spectaculaire lichtwerken uit voorgaande edities namelijk hergebruikt om de ultieme WOW te creëren. Dezelfde bollen uit de editie Innerspace waar wij vier jaar eerder de technische realisatie van hebben gedaan, stonden nogmaals te stralen in de Amsterdam ArenA. Ook de grote bol licht uit de editie Source of Light stond centraal tijdens the Legacy. Het beste van verschillende Sensation werelden samen. Perfectie stond hoog in het gareel tijdens deze editie en dat is waar wij van houden. Check hier de aftermovie.

Angels and Demons

Twee groepen, zwart en wit, maar met zijn allen één. Tijdens deze speciale editie werd de traditie verbroken om in het wit gekleed het festival te bezoeken. Dit jaar was het 50% wit en 50% zwart, ofwel: de engelen en de demonen. Om deze twee tegenpolen te visualiseren waren twee lichtkunstwerken ontworpen die dit nabootsten. Deze editie hebben wij het ontwerp voorzien van een pixel gestuurde omlijning. Hierdoor kwamen de kunstwerken tot leven en stonden zowel de engeltjes als de demoontjes met een WOW gevoel te feesten.

Op zoek naar entertainment verlichting?

Een evenement organiseren? LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...