Sfeervolle en duurzame lichtoplossing voor ’t Sas in Breda

We durven te wedden dat iedere Bredanaar of bezoeker van Breda het heeft gepasseerd of bezocht: ’t Sas. Dit knusse winkelhof brengt sfeervol wonen, winkelen en culinair genieten samen. Echt een gevalletje ‘verborgen parel’ en dat hartje Breda! Om ’t Sas meer aantrekkingskracht te geven, maar ook veiliger en duurzamer te maken, werkten we in opdracht van Maas-Jacobs en het beheer van ‘t Sas een aantal vette lichtoplossingen uit.  

Meer aantrekkingskracht met licht

De missie was helder: de zichtbaarheid van ’t Sas verbeteren en meer bezoekers naar het schilderachtige winkelhof trekken. Daarnaast waren ook het verhogen van de veiligheid en het weghalen van lichthinder bij bewoners belangrijke doelstellingen. We pakten dit aan door diverse belangrijke zones van ’t Sas in kaart te brengen en daar een goed doordacht lichtplan voor te ontwikkelen. Niet alleen werd de oude verlichting in het kader van verduurzaming en energiebesparing vervangen voor een LED variant, we zorgden er ook voor dat ‘t Sas als geheel sfeer en veiligheid uitstraalt, ook wanneer de schemer inzet.

Helemaal in je sas

’t Sas kent drie ingangen. Iedere ingang is voorzien van verlichting om de zichtbaarheid te vergroten. Daarbij is de hoofdingang de meest spraakmakende binnenkomer: hier worden bezoekers onder een hemel van ledlijnen verwelkomt. Onmogelijk om ’t Sas daar ongezien te passeren! Ook de bijzondere muurschildering, de balustrades van de woningen, de verlichting van de bomen en de doorgang bij het hotel van ’t Sas zijn voorzien van prachtige en doeltreffende verlichting. Alles sluit op elkaar aan en geeft een onwijs prettig gevoel: je bent helemaal in je sas!

Leuk om te weten

Het resultaat is overduidelijk: de verlichting geeft ’t Sas ook in de avond de knusse uitstraling die het overdag heeft. Bovendien zorgt de opvallende lichtoplossing bij de zuidingang zichtbaar voor een stopmoment en meer aantrekkingskracht. Bezoekers kunnen die anders dan het licht volgen en een bezoek aan de winkels en restaurants brengen. De voormalige lichthinder die bewoners van diverse schijnwerpers ervaarden, is volledig weggenomen en als kers op de taart wordt er ook nog bespaard op de energiekosten dankzij een duurzame LED-oplossing in combinatie met een weloverwogen lichtplan.

Martha, beheerster van ‘t Sas: “Ze noemen NAC de parel van het Zuiden. ’T Sas is de parel van Breda. Als het donker is lopen mensen niet snel naar binnen. Ik denk wel dat het licht ervoor zorgt dat het nu drukker is. Dat werkt hetzelfde als in een restaurant. Als er geen mensen zitten, loopt er niemand naar binnen.”

OOK SFEERVOLLE ÉN DUURZAME VERLICHTING?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...