Livestream Niels Broos in TivoliVredenburg 

Niels Broos: een belangrijke naam in de Nederlandse jazz en elektronische muziek van nu. Zijn livesessie in TivoliVredenburg, onderdeel van het Gaudeamus-festival, vroeg om iets speciaals. Jolijn van Iersel wist precies wat daarvoor nodig was in het lichtontwerp: de Vari-Lite VL5LED WASH, de VL6500 WASH en de VL10 BEAMWASH. Livingprojects mocht deze armaturen leveren.

Camerafavoriet VL5LED WASH

"Niels wilde iets speciaals voor de show, dus we probeerden een aantal interessante en vernieuwende manieren te vinden om zijn optreden te belichten", zegt lichtontwerper Jolijn van Iersel, die ook lichttechnicus is bij TivoliVredenburg. “De look van de VL5LED WASH en de LED-ring gaven ons de visuele extra die we zochten. Door de blades in combinatie met de LED-ring te gebruiken, was het niet zomaar een armatuur, maar creëerden we echt een decor en een achtergrond. Daarom heb ik ervoor gekozen om de armaturen zo dicht mogelijk rond de artiest en zijn apparatuur te plaatsen. Op elke cameraopname zie je minstens één VL5. De LED-ring zorgde ook voor effecten die we konden gebruiken om de muziek te benadrukken, zonder het te overdrijven voor de camera.” Naast de VL5LED WASH, kreeg ook de VL6500 WASH een podiumplek.

In de schijnwerpers met de VL10 BEAMWASH

Jolijn van Iersel plaatste de VL10 BEAMWASH armaturen als schijnwerpers aan de achterkant van de zaal. Daar werden Vari-Lite VL6500 WASH-armaturen aan toegevoegd. Jolijn: "De VL10's zijn ideaal om het podium vrij breed en helder te verlichten, zonder dat er veel licht nodig is. Ze bieden een breed scala aan gobo- en straaleffecten.”

Een beest van een armatuur!

Onze productspecialist Frank, alias Tank Frank, kan daar maar één ding aan toevoegen: “Ik ben wat ze noemen een ‘industrie-dinosaurus’, met meer dan 30 jaar ervaring in de showverlichting. Voor mij is de VL5LED WASH de beste wash ooit, en de VL10 BEAMWASH biedt een ongelooflijke output en een geweldig optisch pakket in één armatuur. En dan is er de VL6500 WASH - wat een beest van een armatuur!”

Ook op zoek naar professionele verlichting?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...