een sfeervolle en veilige tunnel

Iedere Go Ahead Eagels fan zal ‘m herkennen: de Veentunnel in Deventer. Zeker nu deze in een nieuw jasje is gestoken. En niet zomaar een jasje, een jasje van functionele en dynamische verlichting. Daarmee wilde de gemeente Deventer de uitstraling van de tunnel niet alleen aantrekkelijk maken, maar ook de veiligheid en energiezuinigheid verhogen. Voeg daar nog interactie met de buurtbewoners aan toe en je hebt het complete totaalpakket aan WOW!  

icon-light-bulb.svg
Licht

Ieder seizoen een fijne sfeer

Naast functionele verlichting is de Veentunnel voorzien van decoratieve verlichting die zich aan kan passen aan het seizoen. Met groen-blauwe tinten in de winter en warmere tinten in de zomer krijgt iedere seizoen een fijne sfeer. Hier komt nog een schepje bovenop: buurtbewoners kunnen namelijk bij de gemeente suggesties indienen voor kleuren die zij graag willen zien. Aan speciale feestdagen en Go Ahead Eagles wedstrijden is al gedacht. De kleuren kunnen op afstand worden aangepast. Fans, maar ook andere omwonenden reageren positief: de tunnel oogt frisser en veiliger. Het gehele plaatje zorgt voor een prettigere leefomgeving.

Slim, veilig en duurzaam

De dynamische verlichting in de Veentunnel wordt aangestuurd door een camera die meet hoeveel daglicht er buiten de tunnel is. Zo wordt er constant een veilige en duurzame hoeveelheid licht afgegeven binnen de tunnel. Extra voordeel voor de gemeente Deventer: sinds de camera hier hangt, houden meer automobilisten zich netjes aan de snelheid.

Samenwerking met Signify

De tunnel is voorzien van Color Kinetics Vaya Tubes over de gehele lengte en een BaseLogic oplossing van Philips, een veilig en duurzaam LED-tunnelverlichtingssysteem. Livingproject mocht de materialen leveren en monteren en de verlichting in samenwerking met Signify in gebruik stellen.

Kunnen wij je helpen?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET JE OP!

 

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...