CULTUREEL ERFGOED IN DE SPOTLIGHTS

De vestingstad Gorinchem is rijk aan cultureel erfgoed . Om monumenten en kenmerkende gebouwen maximaal tot hun recht te laten komen, heeft de gemeente een nieuw lichtplan opgezet. Ook voor de Grote Kerk en Toren. Belangrijk hierbij was dat de verlichting aantrekkelijker en energiezuiniger werd; uiteraard met oog voor de historie. Super dat wij dit prachtige gebouw letterlijk in de spotlights mochten zetten samen met Bureau Lichtontwerpers. Zij ontwikkelde het lichtontwerp en wij verzorgden de engineering. Dit noemen we technisch sparren en leidt tot de mooiste lichtoplossingen… ieder gebouw is immers uniek.

BLIKVANGER

Voorheen zorgde de verlichting voor een vrijwel plat aanzicht doordat er één bak licht op de gevel van de Grote Kerk scheen. Dat moest en kon zeker anders! Het nieuwe lichtontwerp is daarom onder andere uit meerdere lagen opgebouwd, waarin alle architecturale onderdelen aandacht krijgen; zowel straat, kerk als toren. Er is gekozen voor zacht wit licht voor het uitlichten van de Grote Kerk en Toren. Dit accentueert de bijzondere details nog meer, zorgt voor diepte in het beeld en laat het gebouw echt tot leven komen. Om voor 100% kippenvel te zorgen, kan de Toren in elke gewenste kleur verlicht worden. Bijvoorbeeld tijdens een feestdag. Zo kan - net als vroeger – via de Toren gecommuniceerd worden met inwoners en bezoekers van de stad.

En dat is nog niet alles...

Om energiezuiniger en duurzamer te verlichten, is er voor Ledverlichting gekozen. Met als bijkomend voordeel dat er meer wordt aangelicht en minder licht verloren gaat aan de omgeving. Door de slimme lichtsturing kan Livingprojects het systeem op afstand monitoren en aanpassen en Gemeente Gorinchem kan zelf op afstand andere lichtscenes instellen. 

POWER ON

De nieuwe verlichting werd op 3 mei voor het eerst officieel aangezet door Wethouder Fatih Polatli van Gemeente Gorinchem. Hij is enthousiast: “De verlichting van dit belangrijke historische monument is nu aangepast naar de inzichten van deze tijd. De Grote Kerk en Toren zien er prachtig uit in het donker! Dankzij de nieuwe verlichting vormt de kerk nu één geheel met de toren.”

100% spraakmakend!

Het Arnhemse Bureau Lichtontwerpers maakte het lichtontwerp. Livingprojects zorgde voor de technische realisatie. Vanuit onze passie en expertise én natuurlijk de wensen van Gemeente Gorinchem, scherpten we het lichtplan waar nodig aan. In afstemming met de erfgoedcommissie hebben we het lichtontwerp vertaald naar een gebruiksvriendelijk, slim en 100% spraakmakend geheel.

TEAM CITIES & BUILDINGS

De aandacht grijpen en niet meer loslaten. Team Cities & Buildings zorgt ervoor dat jij jouw boodschap vertelt met een gigantische impact. Of je nou meer bezoekers naar je gemeente wil trekken, een monumentaal pand wil verlichten of een boost wil geven aan je zichtbaarheid; the sky is the limit wat ons betreft! Laat je verbazen over wat onze technieken in licht, geluid, beeld en aansturing voor jouw pand kunnen doen.

OOK OP ZOEK NAAR MONUMENTALE VERLICHTING?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...