HISTORIE UITGELICHT

Ook het verlichten van middeleeuwse panden kunnen wij als geen ander! Dat bewijzen we maar weer met dit project. Juist daarom hebben we dit project met veel plezier aangepakt. Deze bijzondere kerk is gebouwd in de 12e eeuw en staat op de hoogste terp van Nederland. Dat verdient wat ons betreft verlichting die het gebouw eer aan doet. De prachtige details van het gebouw komen door de nieuwe verlichting veel beter tot hun recht. Daarnaast zorgt het voor minder lichtvervuiling. Dit past bij de omgeving van Werelderfgoed Waddenzee, waar de nacht nog echt donker is. Voorheen werd ook de nabije omgeving verlicht en nu staat echt alleen de kerk in de (LED) schijnwerpers.

FLINKE ENERGIEBESPARING

Naast het beter uitlichten van details en minder lichtvervuiling, is ook energiebesparing een belangrijk punt voor gemeente Noardeast-Fryslân. Met grondinbouwarmaturen van Philips UNI aan de zijkant van de kerk en Signify Color Kinetics armaturen voor de bovenzijde van de toren, wordt een energiebesparing verwacht van 80% ten opzichte van de oude situatie. We kregen een echt kippenvelmoment toen de lampen voor het eerst officieel werden aangezet net na Earth Hour op 25 maart 2023!

Meesterwerk

In de woorden van gemeente Noardeast-Fryslân is dit project een meesterwerk geworden. Hiermee laten we zien dat we niet alleen WOW kunnen creëren met enorme panden, maar ook voor een unieke kerk als deze.

Met dank aan: gemeente Noardeast-Fryslân, Signify en Color Kinetics.

OOK OP ZOEK NAAR MONUMENTALE VERLICHTING?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...