Duurzame verlichting én wow-effect voor de kerk in hegebeintum

In het pittoreske terpdorp Hegebeintum, gelegen in de gemeente Noardeast-Fryslân, wilde men de verouderde en conventionele verlichting van het historische kerkje verduurzamen. Het oorspronkelijke idee was om de oude armaturen één op één te vervangen met ledverlichting, maar wij zagen kans om een oplossing te bieden die nog veel waardevoller zou zijn. Maak kennis met de kracht van out-of-the-box denken bij het verduurzamen van verlichting!

FLINKE ENERGIEBESPARING

Door het project met een frisse blik te benaderen, zagen we niet alleen mogelijkheden om flink op de energiekosten te besparen, maar ook om het lichtbeeld nog mooier te maken. We maakten een nieuw lichtplan om zowel de duurzaamheid als de esthetiek van het kerkje en de omgeving te verbeteren. De details van de kerk worden nu beter uitgelicht en er is minder lichtvervuiling. Dit past bij de omgeving van Werelderfgoed Waddenzee, waar de nacht nog echt donker is. Met grondinbouwarmaturen van Philips UNI aan de zijkant van de kerk en Signify Color Kinetics armaturen voor de bovenzijde van de toren, wordt een energiebesparing verwacht van 80% ten opzichte van de oude situatie. 

Meesterwerk

Om het project aan de gemeente en de inwoners van Hegebeintum te presenteren, organiseerde Livingprojects een bijzondere demo. Op een winteravond werden alle oude schijnwerpers afgeplakt, en de nieuwe verlichting werd stapsgewijs onthuld. Zo werd al snel duidelijk dat met het nieuwe plan de kerk beter zichtbaar werd zonder de omgeving te overweldigen. Het enthousiasme onder de aanwezigen was groot, wat leidde tot een mooie realisatie van het project. Het licht gaat elke avond een half uur voor zonsondergang aan en blijft branden tot middernacht. In de winter wordt het 's ochtends vroeg opnieuw ingeschakeld. De flexibiliteit van de verlichting stelt Hegebeintum zelfs in staat om te variëren met kleuren, zoals een blauwe of oranje gloed voor speciale gelegenheden. In de woorden van gemeente Noardeast-Fryslân is dit project een meesterwerk geworden!

OOK OP ZOEK NAAR duurzame verlichting?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...