HIER BLOEIT EEN STUKJE WOW

Hartje Bollenstreek, te midden van een prachtig stukje polder in Hillegom, is een rijk stukje historie gevestigd: de watertoren. Hoewel het met een hoogte van ruim 45 meter bij daglicht niet geheel onopvallend is, gaat het torenachtige gebouw door haar betonnen uiterlijk vooral vanaf de avond in het donker op. Om de watertoren de trotse en inspirerende uitstraling te geven die het verdient, hebben we dit monumentale gebouw met creatieve ledverlichting tot een zichtbare landmark getransformeerd. Een opvallend herkenningspunt en iconisch gebouw voor Hillegom en omstreken.

Een bloeiende toekomst

Vergaderen en werken op een unieke locatie. Na 96 jaar heeft de watertoren een nieuwe functie gekregen. Op deze inspirerende plek komen mensen, bedrijven en start-ups samen om elkaar inspiratie en energie te geven met als doel: ontwikkeling tot bloei laten komen. Door de toepassing van creatieve ledverlichting, bloeit ook de watertoren zelf op vanuit het landschap.

Duurzaam en subtiel lichtontwerp

Wibeke Vandevelde-Pollé (Signify) maakte een eerste voorstel voor het lichtontwerp van de Watertoren Bollenstreek. Onze lichtontwerper Nick Dankers zette de puntjes op de ‘i’ waarmee een definitief ontwerp tot leven kwam. Belangrijk in het lichtontwerp? Opvallen tussen de bloemenvelden, maar wel op een duurzame en subtiele manier. Daarom werd gekozen voor een ontwerp waarbij we met weinig licht toch kleuren kunnen creëren en wisselen. Bovendien is de verlichting zo ingesteld dat het ’s nachts dimt.

Inspelen op thema's

Door gebruik te maken van de nieuwste (IntelliHue) led-technieken, is het buiten de verschillende tinten wit licht ook mogelijk om de toren in speciale thema’s te kleuren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rood, wit, blauw tijdens Koningsdag. Maar ook aan groen-rood, dat doet denken aan (hoe kan het ook anders) een bloeiende tulp.

Ook een spraakmakend gebouw met verlichting?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...