Zalmhaven: Een wow-gevoel op hoogte

Een hoogtepunt in de skyline van Rotterdam: De Zalmhaven I. Met maar liefst 215 meter hoogte is dit de hoogste woontoren van de Benelux. Aan ons de eer om de top van dit iconische gebouw met verlichting te benadrukken. Het team trotseerde hoogtevrees, mist en regen, maar het resultaat spreekt voor zich: 100% kippenvel! Oftewel: WOW!

Finishing touch met licht

Om het hoogste punt van de Zalmhaven te benadrukken, bedacht onze ontwerper Nick een lichtoplossing waarbij de bovenste twee verdiepingen van het gebouw worden verlicht. Een beeld dat mooi samen gaat met de skyline van Rotterdam. Omdat maar liefst 52 verdiepingen van de toren bestaan uit high-end appartementen, was het verlichten van de gehele gevel geen optie. Daarom is enkel de opvallende top van de toren voorzien van een finishing touch met licht.

Van statisch wit tot dynamisch gekleurd

De uitdaging binnen het ontwerp? Naast de beperkte ruimte op het dak voor verlichtingsarmaturen, werd er in het ontwerp ook rekening gehouden met het voorkomen van lichtvervuiling. Er werden verschillende armaturen van Color Kinetics geselecteerd om het lichtontwerp tot leven te brengen. Standaard staat het licht in een statische, witte kleur, maar voor speciale gelegenheden kan deze middels aansturing ook naar dynamische kleuren worden omgezet: voor net dat beetje extra WOW!

Met dank aan: BAM Bouw en Techniek, Amvest en AM Gebiedsontwikkeling

Ook een spraakmakende gebouw met verlichting?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...