Een prettige en veilige onderdoorgang

Vele Tilburgers zijn er wel eens onderdoor gelopen of gefietst: de Willem II passage. Deze passage verbindt de binnenstad van Tilburg met het ondertussen populaire gebied ‘De Spoorzone’. De gemeente Tilburg wilde niet zomaar een doorgang maken, maar eentje die opvalt. En dat is gelukt! De Willem II passage is nu een eigentijdse doorgang die WOW toevoegt aan de stad.

icon-light-bulb.svg
Licht

Extra veilig

De bewoners van Tilburg vonden het spoor een belemmering om gemakkelijk van Noord- naar Zuid Tilburg te komen. Hier wilde de gemeente verandering in brengen. Zeker nu De Spoorzone, een nieuw stukje stad met respect voor het verleden, steeds populairder wordt. Er is besloten om extra aandacht te besteden aan de veiligheid en aantrekkelijkheid. Bewoners moeten zich vooral veilig voelen om de passage te gebruiken.

Interactie met het licht

De Willem II passage is de uitkomst voor de veilige doorgang. Architectenbureau The Cloud Collective heeft de passage ontworpen. Wij mochten in opdracht van Signify de dynamische verlichting verzorgen en installeren. De passage is voorzien van Color Kinetics iColor Flex LMX. Deze dynamische ledverlichting wordt op pixelniveau aangestuurd en reageert op het tijdstip van de dag, de weersomstandigheden en de beweging in de passage.  

Minder vandalisme

De passage wordt omschreven als: transparant, mooi en open. De interactieve wand zorgt voor een verrassende sfeer. Daarnaast draagt de verlichting bij aan de sociale veiligheid. Het stimuleert de WOW beleving en moet vandalisme voorkomen.  

Kunnen wij je helpen?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET JE OP!

 

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...