PSV wil COVID-19 tackelen met hulp van Signify’s desinfecterende UV-C-verlichting

 

  • Signify’s UV-C-verlichting helpt bij het desinfecteren van de lucht, oppervlakken en voorwerpen
  • Signify en Livingprojects gaan 15 Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen installeren in het Philips Stadion en PSV Campus De Herdgang in Eindhoven
  • PSV is de eerste voetbalclub in Nederland die UV-C desinfectieverlichting van Signify in gebruik neemt

​​​​​​​

​​​​​​​

Eindhoven, Nederland - Signify (Euronext: LIGHT), de wereldleider in verlichting, heeft onlangs een hele reeks nieuwe armaturen en apparaten met desinfecterend UV-C-licht gelanceerd voor de professionele markt in de Benelux. Een studie van de Universiteit van Boston wees namelijk uit dat de UV-C-lichtbronnen van Signify bijzonder doeltreffend zijn in de strijd tegen SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Om die reden vroeg eredivisieclub PSV aan Signify om UV-C desinfectieverlichting te installeren in enkele binnenruimtes zoals kleedkamers in het Philips Stadion en in een aantal ruimtes in trainingscomplex De Herdgang. In totaal gaat Signify 15 Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen plaatsen. Drie daarvan in de kleedkamers van de thuisploeg en drie in die van de bezoekende ploeg in het Philips Stadion. Ook worden er nog eens vijf in de kleedkamers van PSV Campus De Herdgang, en vier in de medische ruimte aldaar geinstalleerd.

 

“Het waarborgen van de gezondheid van spelers is voor ons enorm belangrijk en essentieel voor de voortgang van wedstrijden. Daarom willen wij hen, en de spelers van onze tegenstanders, zo goed mogelijk beschermen. Met de Philips UV-C desinfecterende upper air-verlichting van Signify zijn wij ervan overtuigd dat wij onze spelers net dat extra beetje bescherming kunnen bieden.”

Frans Janssen, Commercieel Directeur bij PSV.”

 

UV-C desinfecterende upper air-armaturen

De UV-C verlichting breekt het DNA of het RNA van micro-organismen af, inclusief dat van virussen en bacteriën, waardoor deze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en onschadelijk worden. De lampen hebben een piekstraling van 254 nm, dichtbij de piekgolflengte voor het inactiveren van ziektekiemen, en daarmee ideaal voor het desinfecteren van lucht, oppervlakken en voorwerpen.

UV-C desinfecterende upper air-armturen zijn te gebruiken terwijl er mensen in de ruimte zijn. Ze desinfecteren continu de lucht die door middel van natuurlijke convectie naar de bovenste luchtlagen stroomt. De gedesinfecteerde lucht stroomt op eenzelfde wijze terug naar de lagere luchtlagen in de kleedkamer en vermengt zich daar weer met de lucht. Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen zijn uitgerust met afscherming en optische bescherming om blootstelling aan de UV-C-lichtbron te voorkomen, zodat spelers zich onbezorgd kunnen omkleden.

 

"We zien een groeiende behoefte aan desinfectiemethodes vanuit een brede groep organisaties. UV-C-verlichting kan zorgen dat de binnenlucht, oppervlakken en voorwerpen snel, efficiënt en doeltreffend worden gedesinfecteerd. We zijn dan ook trots dat we nu uitgerekend PSV, vooraanstaande eredivisieclub uit onze thuisstad, kunnen helpen om de spelers extra te beschermen.”

Hellen van de Plas, Market Leader van Signify’s organisatie in de Benelux

 

Om aan de veiligheidseisen te voldoen, vraagt UV-C-verlichting om een deskundige installatie en certificering. Daarin adviseert Livingprojects, partner van Signify.

“Een UV-C-installatie moet voldoen aan belangrijke veiligheidseisen. Daarom is een vakkundig advies bij de aankoop van UV-C-verlichting essentieel. Wij maken licht- en stralingsberekeningen door middel van specifieke software. Wanneer de UV-C unit door PSV is geïnstalleerd, kunnen we meten, certificeren en adviseren over een juist gebruik. Daarom krijgt de daarvoor aangewezen persoon bij PSV ook uitleg en een certificaat voor het werken met UV-C licht.”

Michael Sebregts van Livingprojects.


De installatie van de desinfecterende UV-C-verlichting zal in de loop van de maand november plaatsvinden.

 

Belangrijk! UV-C-licht moet altijd worden gebruikt door professionals in overeenstemming met de veiligheidseisen en -instructies om te voorkomen dat mensen en dieren eraan worden blootgesteld, omdat het hun huid en ogen kan beschadigen. Daarom wordt UV-C-verlichting enkel geplaatst door installateurs die het certificaat van Signify hebben behaald.

 

Signify loopt al meer dan 35 jaar voorop in UV-technologie en heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van innovatie in UV-C-verlichting. De UV-C-verlichting van Signify wordt ontworpen, geïnstalleerd en gebruikt volgens de productspecifieke veiligheidsinstructies en wordt vervaardigd met behulp van goed gecontroleerde industriële processen. Al onze UV-C-producten zijn conform de richtlijnen van de Global Lighting Association.

 

Meer informatie vind je op https://www.uvc-livingprojects.nl/

Jouw ruimte virusvrij maken?

We adviseren je graag. Stuur ons een mail met je gegevens zodat we contact op kunnen nemen of bezoek onze speciale UV-C website voor meer info.