geschiedenis komt tot leven op de beekdaelenroute

Maar liefst 50 kilometer fietspad langs prachtige natuur, vergezichten, kastelen, horeca en cultuurhistorie: de Beekdaelenroute leidt fietsers langs de mooiste pareltjes uit de gemeente Beekdaelen. Even afstappen doe je onder andere bij de Vogelsvalderenweg, waar met behulp van bijzondere verlichting de geschiedenis rondom het nabijgelegen Clemenskerkje tot leven is gebracht.

Religieuze iconen als lichtkunstwerk

Zes iconen in de vorm van heiligen zijn in het asfalt van de Vogelsvalderenweg aan de Beekdaelenroute verwerkt. De iconen in het fietspad lichten op wanneer het gaat schemeren, een magisch effect! Het gaat om heiligen die ook worden afgebeeld in het Clemenskerkje, welke werd uitgeroepen tot één van de meest spirituele plekken van Nederland. De lichtkunst is niet alleen een manier om het wegdek van de Vogelsvalderenweg te verfraaien, maar helpt ook bij het uitdragen van de identiteit van de gemeente Beekdaelen.

'licht' er stevig bij

Het was Bureau Verbeek die het ontwerp van de verlichting in het fietspad in opdracht van de gemeente Beekdaelen mocht bedenken. Voor de uitvoering werden Signify en Livingprojects ingeschakeld. De grote uitdaging van dit project? Vooral een passende oplossing vinden voor het materiaal waarop de heiligen worden vertoond, want naast fietsers kunnen er ook zwaardere voertuigen over de Vogelsvalderenweg rijden. Daarom werden onder andere een constructieve berekening en een proefopstelling van de oplossing gemaakt. De huidige kunststof platen en de Color Kinetics verlichting zijn dus volledig getest en gekeurd. En de rest is…geschiedenis!

'WOW'-spotters opgelet!

Veel toeristen kwamen het inspirerende stukje Vogelsvalderenweg al bewonderen. De Beekdaelenroute is dan ook echt een aanrader voor ‘WOW’-spotters én voor iedereen die geïnspireerd wil worden door Limburgs rijke geschiedenis. Naast de Vogelsvalderenweg, maakten we voor de gemeente Beekdaelen ook een ander stukje geschiedenis zichtbaar met behulp van licht: de Feldbissbreuk.

 

Ook een spraakmakend fietspad verlichten?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...