Een wow Welkom in Deventer

Het is één van de belangrijke ingangen voor winkelend publiek en toeristen richting het centrum van Deventer: de Smidsgang. De voorheen grauwe en rommelige uitstraling van dit straatje was niet bepaald een visitekaartje voor de stad. Maar daar kwam verandering in! Deze passage richting het centrum, waar jaarlijks zo’n miljoen mensen passeren, onderging een metamorfose. Inclusief bijzondere verlichting.

Onder de sterrenhemel van de Smidsgang

Alsof je onder een sterrenhemel loopt. Dat was het uitgangspunt voor het ontwerp van de verlichting, ontwikkeld door Arjen van der Cruijsen. Verspreid over de Smidsgang hangen custom made verlichtingsarmaturen met verlichting van Color Kinetics die de steeg op bijzondere wijze verlichten. Het doel? De ingang naar de stad aantrekkelijk maken voor winkelend publiek en toeristen.

Om gestalde fietsen in de Smidsgang te voorkomen, realiseerde we ook een verlicht fietssymbool, om het gebruik van de nabij gelegen fietsenstalling te stimuleren.

Herinrichting Smidsgang

De herinrichting van de Smidsgang is één van de projecten die tot stand is gekomen om de sfeer en identiteit van Deventer en haar historische karakter te versterken. Zo werden eerder ook al boektiekhotel FINCH en de Zandpoort van verlichting voorzien. Daarmee ontstond een betere beleving voor inwoners en bezoekers op belangrijke routes richting het centrum van Deventer.

Ook bijzondere verlichting binnen jouw gemeente?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER, NEMEN WIJ CONTACT MET je OP!

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...