2 minuten

Inspiring cities

Over_Ons_Glenn_BW_LP.jpg

Glenn

22 dec. 2021 16:49

Kerk verlichten? Laat je inspireren door deze kerken

Een kerk is vaak dé trots van een dorp of stad en daarom mag dit karakteristieke gebouw dag en nacht zichtbaar zijn. Het geeft sfeer, het vormt een belangrijk herkenningspunt en het brengt een stukje veiligheid. Benieuwd aan welke kerken wij al 'wow' hebben toegevoegd met behulp van passende verlichting? We maakten een top 3 selectie:

 
Kerk Hegebeintum

𝗘𝗲𝗻 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝗯𝗲𝘀𝗽𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟴𝟬% 𝘁𝗲𝗻 𝗼𝗽𝘇𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗼𝘂𝗱𝗲 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁𝗶𝗲. In het Friese Hegebeintum weten ze daar alles van. De prachtige kerk in dit knusse dorp onderging een vervanging van de oude lichtinstallatie naar LED. De nieuwe duurzame en zeer energiezuinige lichtinstallatie zorgt niet alleen voor een enorme besparing op de energiekosten (naar verwachting 80% ten opzichte van de oude situatie), maar ook voor een betere uitstraling van de kerk én de omgeving. In samenwerking met Signify wilden we de bijzondere historie van Hegebeintum nog beter zichtbaar maken door de authentieke details van de kerk goed uit te lichten. De ‘verledding’ van de kerk was het uitgelezen moment om de manier van uitlichten aan te passen op een dusdanige manier dat het eeuwenoude uiterlijk en karakter maximaal tot uiting komt. Voorheen werd niet alleen de kerk uitgelicht, maar ook de nabije omgeving. Dat is met de nieuwe installatie verleden tijd. Ze zorgen voor minder lichtvervuiling en dat past perfect bij de prachtige omgeving van Werelderfgoed Waddenzee, waar de nacht nog echt donker is. 

Grote kerk Breda

Als Bredaas bedrijf zijn we misschien een beetje bevooroordeeld, maar onze grote favoriet blijft de Grote Kerk van Breda. De Onze-Lieve-Vrouwekerk heeft een plekje in het hart van iedere Bredanaar, dus wat ons betreft mag deze kerk tot een van de mooiste van Nederland worden gerekend. Daarom waren wij zo trots als een pauw toen wij samen met lichtontwerpster Ellen de Vries deze prachtige kerk ook ’s nachts in het oog mochten laten springen.

Door het mooie lichtontwerp wordt het monumentale karakter van de Grote Kerk benadrukt en worden eeuwenoude details onder de aandacht gebracht. Natuurlijk wel met een speciale touch: de verlichting verandert voor speciale gelegenheden regelmatig van kleur.

Kerk Klundert

Een klein dorpje met grootse dromen: Klundert. De kerk van dit pittoreske dorpje heeft een enorme WOW factor. Deze is namelijk opnieuw verlicht waardoor het historische karakter van binnen én buiten goed zichtbaar is. Door de gave binnenverlichting springen de glas in lood ramen extra in het oog. En doordat de kleur dynamisch is, kan je elke dienst een nieuwe sfeer beleven. Simpelweg: WOW.

 
Jouw kerk in het licht?

Jouw kerk verlichten? Of de huidige verlichting vervangen voor een duurzame LED variant? Neem dan contact met ons op!