3 minuten

Gebouw verlichten, Shows & evenementen, Marketing

Claire.jpg

Claire Blankwaard

9 okt. 2023 20:00

Een monumentale lichtshow

Tijdens de Open Monumentendag Breda 2023 werd ‘onze’ Grote Kerk op een bijzondere manier in de schijnwerpers gezet. Deze historische parel in Breda speelde een hoofdrolletje in de kindervoorstelling "𝘑𝘦 𝘴𝘵𝘰𝘯𝘥 𝘦𝘳𝘣𝘪𝘫 𝘦𝘯 𝘬𝘦𝘦𝘬 𝘦𝘳𝘯𝘢𝘢𝘳." Voor deze voorstelling werd een op maat gemaakte lichtshow ontwikkeld, waarbij niet alleen de kerk, maar ook een lantaarnpaal een rol speelde. Livingprojects kreeg de eer om de aansturing en showcontrole van zowel de Grote Kerk als de lantaarnpaal te realiseren.

Een 100% kippenvel-ervaring
Het doel was om de verlichting van de Grote Kerk en de lantaarnpaal op een unieke manier te integreren in de kindervoorstelling, waarbij zowel de visuele als auditieve aspecten naadloos op elkaar moesten aansluiten. Zo kreeg het publiek een unieke 100% kippenvel-ervaring waarbij de Grote Kerk en de lantaarnpaal op een magische manier deel uitmaakten van het verhaal.

Technische innovatie met Pharos Cloud
Leuk weetje voor de tech-liefhebbers: voor de programmering van de lichtshow werd Pharos-technologie ingezet. Dankzij Pharos Cloud werden de Grote Kerk en de lantaarnpaal via internet met elkaar verbonden om een perfect gesynchroniseerde lichtshow te tonen. Ook de audio liep volledig synchroon met de verlichting. De show werd geactiveerd met behulp van QLab met OSC (Open Sound Control). Het koppelen van verschillende locaties en dus twee afzonderlijke besturingssystemen via 4G was een technisch hoogstandje op zich.

Een onvergetelijke licht- en geluidsbeleving
De Open Monumentendag Breda 2023 bracht een opvallende transformatie van de Grote Kerk met zich mee, waarbij geavanceerde technologieën werden ingezet om een onvergetelijke licht- en geluidsbeleving te creëren. Het geheel toonde bovendien de kracht, flexibiliteit en veelzijdigheid van onze innovatieve lichtoplossingen, maar ook het vermogen om historische monumenten tot leven te brengen met creatieve technische oplossingen.

Ook een onvergetelijke licht- en geluidsbeleving creëren?

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...