3 minuten

Shows & evenementen, Marketing

Alissa Livingprojects foto 2 05-09-2023.png

Alissa Hoogendam

2 nov. 2023 20:00

Inspirerende lichtkunst tijdens LIGHTS IN ALINGsås

Het was alweer de 24ste editie van Lights in Alingsås in Zweden en wat ons betreft de meest bijzondere! ‘Onze’ eigen Nick Dankers nam namelijk deel als workshophead. Samen met zijn groep internationale studenten creëerde hij een opvallende lichtinstallatie, in lijn met het festivalthema ‘Rays in Light’. Het mag voor zich spreken dat wij als Livingprojects mega trots zijn!

Rays in light
Lights in Alingsås in Zweden is een jaarlijks terugkerend evenement dat lichtkunst en -ontwerp viert. Dit jaar waren er in totaal zes verschillende groepen met elk hun eigen workshophead. Nick en zijn team kregen de opdracht om een lichtinstallatie te creëren die het thema "Rays in Light" tot leven zou brengen. Ze wilden een indrukwekkende wow-ervaring creëren op een druk bezochte straat in het centrum van Alingsås. Met het concept van Nick en zijn team werd voor bezoekers een plek gecreëerd waar ze innerlijke rust konden vinden.

Een Instagramwaardig lichtconcept
Het team van Nick Dankers slaagde erin om een opvallende lichtinstallatie te realiseren met behulp van hoogwaardige apparatuur. Ze maakten onder andere gebruik van spots van SGM en de Color Kinetics graze blast armaturen, die de installatie tot leven brachten. Het concept bestond uit drie scènes: zonsopkomst, nacht en water, die allemaal bijdroegen aan het creëren van een magische en Instagram-waardige plek in het hart van Alingsås.

Hoe lichtkunst kan inspireren
De deelname van Nick aan het Lights in Alingsås Festival zette niet alleen een bijzonder plekje in Zweden in de schijnwerpers, maar ook zijn talent voor concepting en creatie. De lichtinstallatie die Nick met zijn team realiseerde, illustreerde perfect hoe lichtkunst een alledaagse plek kan transformeren tot een wow-omgeving!

Ook een onvergetelijke licht- en geluidsbeleving creëren?

U bent al geverifieerd.
Moment geduld...