2 min leestijd

Inspiring cities, Marketing

Laura.jpg

Laura Slaa

8 apr. 2021 08:51

DE VEILIGHEID IN JOUW STAD OPTIMALISEREN DOOR MIDDEL VAN TECHNIEK

 

Bij het optimaliseren van de veiligheid in jouw stad denk je misschien niet gelijk aan technieken in licht, beeld en geluid. Bij veiligheid denk je wellicht al snel aan het plaatsen van een stoplicht, dat tikkende geluid bij een oversteekplaats of het plaatsen van camera’s. Maar wist je dat je veel meer technieken kunt inzetten voor het tot stand brengen van een veilige omgeving? Ben je benieuwd hoe? Lees dan vooral verder!

 

icon-light-bulb.svg
Licht
icon-speaker.svg
Geluid
icon-eye.svg
Beeld


SLIMME ÉN VEILIGE STAD

Met audiovisuele-, licht- en sensortechnieken is het toepassen van een extra beleving in jouw stad een fluitje van een cent. Met op afstand bestuurbare technieken kan je op koningsdag de verlichting in jouw stad oranje kleuren en rondom de feestdagen zet je gemakkelijk Mariah Carey op repeat. Door deze slimme technieken in jouw stad wordt niet alleen de sfeer gezet, maar kan je ook de veiligheid optimaliseren. Licht zorgt namelijk voor zichtbaarheid, ook in de donkere uren. Dat geeft een comfortabel gevoel. Want zeg nou zelf, wie loopt er ‘s nachts nou graag door een donker steegje? Ook met geluid en beeld kan je dat comfortabele gevoel creëren. Denk hierbij aan het projecteren van vrolijke afbeeldingen of het afspelen van dito muziek, op een plek waar hangjeugd zich vaak in de avond verzamelt.

 


REALTIME DATA VOOR HET OPTIMALISEREN VAN DE VEILIGHEID

Met een dashboard heb je alle data over jouw verlichtingsinfrastructuur binnen handbereik. Data die hieruit voortkomt geeft weer interessante inzichten die gaan helpen om preventief te handelen in bepaalde situaties. Op dat dashboard kan jij bijvoorbeeld over de gehele stad terugzien welke verlichting toe is aan onderhoud. Met automatische storingsdetectie blijft alle verlichting optimaal en kan er tijdig onderhoud gepleegd worden, zodat de stad continue goed verlicht blijft. Met sensoriek kan er bijvoorbeeld worden gemeten hoe druk het is in bepaalde delen van jouw stad, waarop weer geanticipeerd kan worden met Internet Of Things oplossingen. Ook bij het opvangen van een harde klap, zoals een ongeval of een inbraak, kunnen deze technieken reageren en gelijk een melding geven bij de politie. 

 

BLIJF NOODSITUATIES VOOR MET SLIMME TECHNIEKEN

Verschillende partijen kunnen toegang krijgen tot het lichtnetwerk bij hen in de buurt. Dit klinkt misschien alsof er binnen no-time chaos kan ontstaan, maar is in werkelijkheid erg handig in geval van nood. Wanneer politie, ambulancepersoneel, gebiedscoördinatoren en misschien zelfs winkeleigenaren de verlichting in de omgeving kunnen beheren kan dit veiligheid creëren bij bepaalde situaties. Met één druk op de knop kan het normaal gedimde licht naar 100% gezet worden. Zo wordt er voor hulpverleners een overzichtelijke situatie gecreëerd.   

 
OOK DE VEILIGHEID IN JOUW STAD OPTIMALISEREN?

Zoals je kan lezen kunnen verschillende technieken in jouw stad niet alleen sfeer creëren, maar ook veiligheid. Ben je benieuwd hoe je deze technieken precies inzet om de veiligheid in jouw stad te verhogen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij inspireren je graag met onze vele oplossingen!