2 minuten

Inspiring cities

Laura.jpg

Laura Slaa

21 okt. 2021 22:49

WAAROM IEDERE STAD OF GEMEENTE CONNECTIEVE VERLICHTING ZOU MOETEN GEBRUIKEN

Wil jij de sfeer in jouw stad of gemeente verhogen en toch zelf de touwtjes in handen houden? Dat is te bereiken met connectieve verlichting! Maar wat is connectieve verlichting? Connectieve verlichting is aanstuurbare verlichting waarmee jij met een handig systeem zelf de verlichting kan aansturen en voorprogrammeren. Dit zorgt ervoor dat er altijd passende verlichting is bij de doelen die je op dat moment hebt. Ook het verhogen van sfeer is te bereiken door middel van connectieve verlichting. In deze blog geef ik drie voorbeelden!

icon-light-bulb.svg
Licht
Gobo projecties

Een gobo projectie is een projectie van licht, welke je kunt tonen door een speciale projectorlamp, ook wel bekend als de gobo projector. Met de gobo projector kun je een figuur van licht op een plein, gebouw of een ander object schijnen. Het centrumgebied in Best heeft bijvoorbeeld gobo projecties. Deze projecties schijnen verschillende vormen op het plein. Naast de verlichting die omringde gebouwen en andere hotspots in Best uitlicht, brengen de goboprojecties de sfeer gelijk naar een heel nieuw level! De projecties zijn door de gemeente aan te sturen en kunnen dus op ieder gewenst moment veranderen. Zo veranderen ze mee met de seizoenen en zie je bijvoorbeeld in de winter sneeuwvlokjes op het plein!
 

 
KERK VERLICHTING

Een kerk verlichten klinkt misschien niet echt spannend en uitdagend, maar ook de kerk in jouw stad of gemeente kan een flinke boost krijgen door de juiste verlichting! Kijk maar eens naar de trots van Breda: de Grote Kerk staat iedere avond weer te shinen. Al prachtig overdag en met een vleugje ‘WOW’ in de avond. Niet alleen worden de karakteristieken van the Grand Old Lady fantastisch uitgelicht, maar kan deze dame voor iedere gelegenheid een andere outfit aan. Dankzij de aanstuurbare verlichting kan ze namelijk van kleur veranderen wanneer dit nodig is. Met deze connectieve verlichting kan de gemeente altijd zorgen voor een passende sfeer in de stad.

Maak er iets WOWs van

Met dynamische, aanstuurbare en interactieve is een echt WOW gevoel te bereiken binnen jouw stad of gemeente. Denk maar eens na: welk karakteristiek gebouw of stukje geschiedenis in jouw stad kan wel wat meer erkenning gebruiken? Er is waarschijnlijk wel iets dat in je op komt. Hoe vet zou het zijn om dit stuk één of twee keer letterlijk en figuurlijk in de spotlight te zetten door er een ware show van te maken? Ja, je leest het goed. Sprookjesachtige belevingen en verwondering zijn niet alleen maar te vinden in de Efteling, maar die kunnen ook in jouw stad of gemeente voorkomen! Dit is te bereiken met verlichting, maar ook geluid en misschien wel beeld en geur. Een tof voorbeeld van zo’n show is het marktplein in Dokkum. Waar in Dokkum voorheen iedere avond om 21:50 enkel de klok luidde, vind er nu een ware show plaats. Deze twee minuten durende beleving zorgt ervoor dat er iedere dag even stilgestaan wordt bij de geschiedenis van Dokkum.

IS JOUW STAD OF GEMEENTE OOK TOE AAN CONNECTIEVE VERLICHTING?

Ben je benieuwd wat er in jouw stad of gemeente is te bereiken met connectieve verlichting naast sfeer? Lees dan ook de blogs over veiligheid en over doorstroom! Ben je overtuigd dat jouw stad of gemeente ook connectieve verlichting kan gebruiken? Daar kunnen wij je samen met onze partners bij helpen. Neem dus contact op! Onze specialisten inspireren je graag verder.