2 min leestijd

Gebouw verlichten, Ledgevel, Media façade, Marketing

Alissa-1.jpg

Alissa Iriks

8 feb. 2021 08:51

Een betere naamsbekendheid? Zet je pand in het licht

Voor een betere naamsbekendheid ga je al snel aan de slag met online campagnes en advertenties in print. Misschien reserveer je zelfs wel een plekje in commercials op tv, op de radio of op van die grote reclamezuilen langs de snelweg. Helemaal logisch natuurlijk, want als je naam massaal bekend moet zijn, moet deze ook op grote schaal zichtbaar zijn. Maar wellicht zie je in die aanpak nog een belangrijke extra tool over het hoofd. Bijvoorbeeld de toepassing van licht.

 

Verhoog je naamsbekendheid: zet je merknaam in het licht

Waarom licht? Omdat licht uitermate geschikt is om aandacht te leggen op dat wat belangrijk is: jouw merknaam. Licht valt op, zowel overdag als ’s nachts. Bovendien kan het zo geplaatst worden, dat het de aandacht legt op dat wat belangrijk is, in dit geval jouw merknaam!

Betere naamsbekendheid gebouw verlichten

Logo met ledverlichting

Hoe ziet dat er dan concreet uit? Neem bijvoorbeeld eens je bedrijfspand. Daar kun je een groot logo op plaatsen en voorzien van ledverlichting, zo valt het logo niet alleen overdag, maar ook tijdens de donkere uren op. Zeker wanneer je gebouw langs een drukke locatie staat, zoals een snelweg, wordt je naam ontelbaar vaak gezien.

Betere naamsbekendheid logo verlichten

Zo wordt je naam echt onthouden

Wil je nou écht impact maken? Dan moet je zien op te vallen tussen alle andere prikkels die we al de hele dag binnen krijgen. Daarom moet je net een stapje verder gaan. Maak bijvoorbeeld een impact door je hele gebouw dag en nacht in de kijker te zetten. Het is dan al van afstand zichtbaar, waardoor voorbijgangers gegarandeerd even een blik op jouw bedrijf werpen. Bovendien kan zo’n opvallend gebouw of gevel ook best wat publiciteit opleveren. Media die nieuwsgierig is naar het bedrijf achter dat opvallende pand. Voorbijgangers die foto’s maken. Het is tenslotte een echte blikvanger. En dat is natuurlijk precies wat je wilt: gezien worden door de massa.

Betere naamsbekendheid gebouw verlichten

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van hoe we technieken in licht in kunnen zetten om jouw naamsbekendheid een boost te geven. Wil jij weten hoe licht een rol kan spelen in het krijgen van een top-of-mind positie bij je doelgroep? Het lijkt ons leuk om een keer vrijblijvend ideeën uit te wisselen. Laat het ons weten als je dit ook wilt via: marketing@livingprojects.nl.