4 min leestijd

Kick-ass kantoren

Alissa-1.jpg

Alissa Iriks

18 aug. 2021 13:56

Kantoor of clubhuis: hoe ziet jouw moderne werkplek eruit?

 

"Hey Google, vertel eens iets over millenials”. “Oké: millenials vormen in 2025 zo’n 75% van de beroepsbevolking. Dat betekent dat deze groep mensen een behoorlijke impact heeft op de moderne werkplek. Millenials zijn gevoelig voor beleving en de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals robots, artificial intelligence, Internet of Things en andere slimme technologische toepassingen. Een beetje millenial wil dat zijn of haar werkplek perfect aansluit op persoonlijke waarden en ambities. Het kantoor waar ze werken is een duurzame plek waar de wildste ideeën worden bedacht. Als het even kan, moet iedere dag een unieke ervaring zijn."

Moderne werkplek

foto: LAC eindhoven - Color Kinetics

 

Een clubhuis als moderne werkplek

Kortom: er is werk aan de winkel. Als je nog dag in dag uit op een traditioneel en inspiratieloos kantoor werkt tenminste. De moderne werkplek heeft namelijk veel meer weg van een clubhuis. Wat betekent dat? Dat de moderne werkplek een omgeving is waar je werknemers samenkomen voor inspirerende meetings, activerende brainstorms en motiverende gesprekken. Een plek waar de identiteit van je bedrijf tot uiting komt, waar cultuur wordt gevormd en waar iedereen wordt opgenomen in een totaalbeleving die naadloos past bij jouw merkverhaal.

 

Is een moderne werkplek alleen voor millenials?

Of een inspirerend clubhuis alleen nodig is voor de ‘jonkies’ onder ons? Welnee! Zo’n moderne werkplek stimuleert de productiviteit en tevredenheid van iedere medewerker. Ten slotte zit niemand te wachten op suffige, inspiratieloze meetings. Zeker in een tijdperk waarin de behoefte aan nieuwe belevenissen groter is dan ooit. We waarderen het ten zeerste wanneer een omgeving ons weet te verrassen en prikkelen. Het haalt energie, adrenaline en creativiteit in ons naar boven. Bovendien groeit ook de behoefte aan vertrouwen en verbinding. In de moderne werkomgeving willen we ons niet alleen comfortabel voelen, maar staan we graag in verbinding met de omgeving.

 

Moderne werkplek

 

HEt DNA van je organisatie verweven met de moderne werkplek

Ga dus voor een omgeving die naadloos aansluit bij het DNA van jouw organisatie of merk. Met behulp van slimme licht- en audiovisuele technieken, transformeer je jouw kantoor naar een moderne werkplek, waarbij er bijvoorbeeld ruimte is voor: meeting rooms met eigen thema’s, interactieve presentaties, ruimtes waar de brains van menig collega helemaal op storm gaan en techniek die het leven van iedere collega een stuk gemakkelijker maakt!

 

Inspiratie nodig?

Wat is er allemaal mogelijk voor jouw moderne werkplek? Het klinkt misschien cliché, maar het antwoord is: heel veel. Denk aan:

  • Levensgrote video walls waar jouw bedrijfsfilm, projecten, klanten, teamfoto’s of andere gave content op wordt getoond.
  • Dynamische verlichting, waarvan de kleuren wisselen op basis van het type meeting in een ruimte.
  • Een geautomatiseerde welkomstgroet middels een digital signage oplossing wanneer je favoriete klant de voordeur opent.
  • Muziek die zich aanpast op de doelstelling van die dag.
  • Een digitale assistent oplossing waarop je een vergaderruimte reserveert of je favoriete bakje koffie bestelt, helemaal in huisstijl van je bedrijf.
  • Smart remote control oplossingen voor gebruikers en ondersteuning op afstand

En zo kun je nog heel wat stapjes verder gaan.

 

Moderne werkplek

Foto: Aller Media - Color Kinetics

 

Een gezonde werkplek

Een goede productiviteit en werknemerstevredenheid vragen om meer dan alleen een inspirerende beleving. De mate waarin een ruimte ‘gezond’ is, speelt namelijk ook een essentiële rol. Daarom zijn er ook oplossingen die dankzij speciale UV-C lichttechnieken de lucht in een ruimte reinigen.

Zo ben je gegarandeerd van een gezonde, virusvrije lucht. Handig om te voorkomen dat de ene na de andere collega wordt gevloerd door bijvoorbeeld een verkoudheidsvirus, wanneer er iemand een dagje op kantoor heeft gesnotterd.

 

In 4 stappen naar een moderne werkplek

Wil je jouw kantoor upgraden naar een moderne werkplek, maar heb je geen idee waar te beginnen? Werk dan volgens de volgende vier stappen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt:

  1. Strategie: voordat je jouw creatieve geest de vrije loop laat gaan, kun je het beste eerst goed op papier zetten wat je doelstellingen zijn. Overkoepelend: wat wil je bereiken met je onderneming? En meer specifiek: wat is het doel van je kantoorruimte? Wil je meer productiviteit, tevredenheid onder de werknemers, meer bezoekers, de place-to-be worden voor vrijmibo’s, of misschien wel dat allemaal? Maak keuzes zodat alle ideeën die hierna komen niet alleen leuk, maar ook resultaatgericht zijn. Tip: laat een strateeg binnen of buiten je organisatie hierbij helpen.
  2. Creatie: het is tijd om ideeën te schetsen. Alles wat in je opkomt mag ter sprake komen, om vervolgens te kiezen op basis van je strategie. In deze is het verstandig om een ontwerper in te schakelen die al jouw wilde plannen omzet in uitgewerkte schetsen en daar zelf nog een schepje ideeën bovenop doet.
  3. Technische uitwerking: als alle ideeën verzameld en uitgewerkt zijn, moeten deze technisch worden vertaald. Welke armaturen zijn er nodig voor dat specifieke lichteffect? En welk audiovisueel systeem voldoet aan de wensen van jouw nieuwe interactieve workshopruimte? Dat klinkt als een klus voor een techneut in hart en nieren. Denk aan engineering, het maken van technische tekeningen en het opstellen van een definitieve begroting.
  4. Realisatie: zijn zowel de creatieve als technische plannen helemaal klaar? Dan is het tijd voor de realisatie. Het leukste deel, want hier komt jouw moderne werkplek echt tot leven!

 

Tip: binnen Livingprojects hebben we een creatief team en technische teams die jou door bovenstaande fasen heen kunnen loodsen. Benieuwd hoe dat werkt? Neem dan contact op en wij helpen je verder richting jouw moderne werkplek!