2 minuten

Inspiring cities

Kim_500x500.jpg

Kim Fontein

25 okt. 2021 16:49

SFEER EN VEILIGHEID VERHOGEN OP JOUW BRUG? DAT DOE JE ZO!

Ook jij hebt ze vast wel in de gemeente. Bruggen en Nederland, dat is een combinatie waar je niet onderuit kan. Misschien heb jij een oude, stenen brug, of een hypermoderne, stalen brug. Maar één ding is zeker: alle bruggen worden nog sfeervoller en veiliger door gebruik te maken van de juiste verlichting. En met de juiste verlichting kan je jouw brug ook in de spotlights zetten! Hoe? Dat leg ik je uit in deze blog!

icon-light-bulb.svg
Licht
Sfeer toevoegen door decoratieve verlichting

Natuurlijk is het logisch dat jouw brug al verlicht is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat iemand per ongeluk het water in fietst doordat de omgeving veranderd in een nachtelijke oase. Dus verlichting: check. Maar heb je al eens nagedacht over het toevoegen van aanvullende verlichting? Het toevoegen van decoratieve verlichting zorgt voor extra sfeer.

 
Meer veiligheid door jouw brug beter te verlichten

Ook geeft het gebruik van de juiste verlichting een veilig gevoel. Niet alleen op de brug, maar ook rondom. Wist je bijvoorbeeld dat bepaalde kleuren verlichting een goede invloed hebben op je emoties? Hierdoor kan je ook inspelen op je voorbijgangers. Maar niet alleen daarom komt verlichting de veiligheid ten goede. Omdat een brug vaak een kruispunt is van verschillende wegen, is het van belang dat de uitstraling en zichtbaarheid picobello is. De KWA brug in Breda is hier een goed voorbeeld van. Door de heldere verlichting is de brug zowel mooi als goed overzichtelijk. Precies de bedoeling!

Jouw brug als landmark

Extra wow toevoegen? Kies voor dynamische verlichting. Geef de verlichting de mogelijkheid van kleur te wijzigen, of van patroon te wisselen. Iedere voorbijganger heeft hierdoor een totaal andere beleving. Of ga voor interactief. Laat door middel van sensoren jouw lichten reageren op de omgeving. Daardoor wordt jouw brug de mooiste brug van de omgeving. Wil je iets totaal anders? Dat kan ook! Denk bijvoorbeeld aan (statische) gobo projecties die het wegdek van je brug verlichten. Genoeg mogelijkheden om jouw brug de gewenste wow te geven.

 
GEEF JOUW BRUG OOK EEN BOOST!

Ook benieuwd hoe jouw brug een echte sfeermaker kan worden? Neem dan contact met ons op! Voor onze specialisten is niets een brug te ver en dus inspireren ze jou graag!