2 min leestijd

Inspiring cities, Marketing

Laura.jpg

Laura Slaa

20 mei 2021 08:51

veilige bruggen creËren doe je zo! 

 

Bruggen: met het al het water in ons koude kikkerlandje kom je er bijna niet onderuit. Grote kans dat er in jouw stad of gemeente wel een brug te vinden is waar regelmatig verkeer over gaat. Een brug is misschien niet het eerste aandachtspuntje in jouw stad of gemeente, maar ook een brug kan erg veel sfeer geven in de omgeving en een extra WOW-element toevoegen aan jouw stadsreputatie. En met de juiste technieken kan er gezorgd worden voor een stukje veiligheid. Lijkt een veilige, sfeervolle brug met een tintje WOW je net een brug te ver? Geen zorgen, daar helpen wij je bij!

 

icon-light-bulb.svg
Licht

 

VEILIGHEID

Dat bruggen zorgen voor extra veiligheid is natuurlijk vanzelfsprekend: ze zorgen immers dat jij droog aan de overkant van bijvoorbeeld een rivier komt. Toch gebeurt het vaak dat bruggen, met name in de avond, vergeten worden als het gaat om verlichting. De omgeving van een brug verandert in een duistere oase en het zicht op de brug is dan ver te zoeken. Kijk maar naar de Groene Long in Dongen. Met de juiste verlichting schittert deze brug nu net zoals dat deze dat overdag doet.

 

energiezuinig

Je denkt misschien dat al die verlichting je bakken met geld én energie gaan kosten. Toch is dat niet helemaal waar. Met de juiste instellingen, sensoriek en aansturing is jouw verlichtte brug niet alleen veilig, maar ook nog eens dynamisch én energiezuinig. Met sensoriektechnieken kan er bijvoorbeeld gemeten worden hoe druk het is op de brug en hier het licht op afstemmen. Ook kan deze opvangen hoe het weer is: mistig, helder of aan het regenen? Hier weten de technieken wel raad mee! Je kan ook denken aan verlichting die meebeweegt met de beweging die plaatsvindt op de brug. Zo heb je niet alleen voldoende licht op maat, maar creëer je ook een dynamisch effect! Met sensoriektechnieken wordt er altijd voor een juiste hoeveelheid licht gezorgd. Erg slimme techniek dus! Daarnaast is het mogelijk om de touwtjes zelf in handen te houden en de verlichting door middel van techniek zelf makkelijk te beheren en te besturen.    

 

sfeer: add wow

Met licht creëer je niet alleen veiligheid, maar kan ook de sfeer verhoogd worden voor jouw brug. Kijk maar naar de Koning Willem-Alexanderbrug in Breda: deze verlichte brug zorgt naast een stukje veiligheid ook voor een hoop zichtbaarheid en sfeer rondom een druk kruispunt. Met creatieve, out-of-the-box lichttechnieken is dit stukje WOW in Breda tot stand gekomen. Deze nu zo opvallende brug heeft uiteindelijk gezorgd voor een flinke boost in het stadsimago van Breda!

 

Slimme stad
 

 

GET INSPIRED. DOWNLOAD ONZE GRATIS WHITEPAPER!

Denk jij er ook aan om jouw brug te versterken in sfeer, veiligheid én duurzaamheid? En heb je nog wat extra inspiratie nodig? Download dan onze gratis whitepaper! In deze whitepaper nemen we je mee in de mogelijkheden in technieken voor bruggen én de rest van jouw stad of gemeente